bok:The City of Mirrors (The Passage, #3) – Justin Cronin

Den tredde og siste boka i the passage trilogien. Jeg elsket bok 1 og 2 og gledet meg til bok 3 og avslutningen.

Jeg hadde glemt litt hvor tung disse bøkene kunne være til tider, men når jeg tenker tilbake på bok 1 var jeg ganske oppgitt over alle de religiøse forklaringene hele tiden. Det stoppet meg ikke fra å elske boka, men etter å ha hatt så langt opphold, kjenner jeg det er veldig vanskelig å komme inn i historien igjen.

Det tok meg mange forsøk å komme i gang, men så fort jeg var ferdig med den første delen og vi hoppet frem i tid igjen, ble det lettere. Jeg slet for mye med å huske hvem alle var, og det var forfriskende med noen nye personer som jeg klarte å holde styr på.

På starten av boka får vi vite hvordan det gikk med de fra forrige bok etter at de 12 døde, og hva de gjorde videre. Dette er en god avslutning på serien og jeg likte den bedre når jeg kom i gang.

Xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

Spoilere

I første del finner vi ut at barnet til Alicia er dødfødt. Etter en sørgeperiode tar hun med seg hesten sin Soilder og reiser til new york for å ta livet av zero. Her lærer hun at hun er delvis hans og delvis Amys og kan derfor ikke ta livet hans. Mens hun er der, lærer vi om livet hans og hvordan han ble den han ble.

Michael klarer ikke å få roen i seg og bruker mesteparten av tiden sin på sjøen. Originalt planlegger han å sakte, men sikkert bevise at det ikke er bomber i sjøen som hindrer dem fra å seile ut. Men på en av turene kommer han over en stor gammel båt som heter Bergensfjord. Inne i skipet er det rester etter mennesker, brev og avisklipp. Han lærer at hele verden ble smittet av viruset veldig kort tid etter amerikanerne og at det ikke er noen andre der ute. Båten var på vei til det som skulle være en trygg øy for noen overlevende da de gikk tom for drivstoff. De valgte å ta kollektivt selvmord. Det at båten har klart å drive til land og nyheten om at hele verden ble rammet, beviser at det ikke er lagt ut bomber, det var rett og slett ikke tid til det. Han innser (får ett kall) at han må reparere båten. Han samarbeider med Lucius som kan bekrefte at de virale kommer tilbake, noe han vet da han holder Amy og Carter i live.

Peter har bestemt seg for å fokusere på å passe på nevøen sim, men da en åpning i myndighetene kommer, klarer han ikke å la være.

Sara søker om å bli sykepleier i det nye hjemmet sitt, men finner til sin store overraskelse ut at hun har kunnskaper nok til å bli sett på som lege. Etter å ha sett til en ung jente på barnehjemmet som er døvstum, velger hun å adoptere henne.

Mange flere personer, men dette var det viktigste. Kolonien tror at de virale er borte for godt og åpner nå for at folk skal kunne bosette seg utenfor murene. Vi hopper frem i tid igjen.

Alicia innser at Zero skal starte ett nytt angrep på menneskene og forlater han for å redde dem. Zero gir henne et ultimatum om at om hun gir han Amy, skal han redde dem.

Michael har blitt en super kriminell mens han jobber med sin store hjemlighet. Båten er nesten ferdig til å dra. Men den kan bare redde rundt 700 personer.

Peter har blitt president for en koloni som bare er rester. De fleste har flyttet ut i små kolonier utenfor murene for å bli bønder. Han vet byen er i ferd med å forfalle.

Adoptiv datteren til Sara reiser ut med mannen sin og barna sine for å slå seg ned på en farm.  Her tror de en Puma er løs, da dyr dør om natten.

Lucius får beskjed fra Amy om at nå er tiden inne for den aller siste kampen om menneskene sin overlevelse.

La kampen starte …

Leave a Reply