The Secret Life of Bees – Sue Monk Kidd

Du kjenner følelsen? Du ser en god film og vet den er basert på en bok, så du må bare lese boka. 
Egentlig liker jeg å lese bøkene først, men det er så mange bøker der ute og vanskelig å få med seg alle før de blir filmatisert.

The secret life of bees handler om en ung jente som heter Lily. Hun bor hos en far som mishandler henne fysisk og psykisk. Hun har hatt en mørkhudet barnepike hos seg siden den dagen da moren og faren kranglet, og moren skjøt seg selv ved ett uhell.  En dag prater barnepiken tilbake til en av bygdas største rasister og Lily bestemmer seg for å redde seg selv og barnepiken.

De reiser til byen der moren hennes kom fra og møter tre mørkhudede kvinner som lager honning. Lily lyver om hvem hun er og får komme inn i familien som ansatt. Her bor hun og lærer om religion, bier, familie og etter hvert sin egen historie.

En utrolig god, fin, trist historie om å vokse opp.

Leave a Reply