Lock In (Lock In, #1), John Scalzi

En gang I nær fremtid oppstår det ett virus som sprer seg raskt igjennom verdens befolkning. For de fleste er symptomene bare en mild influensa, men for en uheldig 1% av befolkningen går det ikke så bra. De opplever å bli veldig syke før kroppen stenger seg ned. De blir så liggende bevist fanget i en kropp som ikke kan beveges, ikke kan ta opp stimuleringer fra utsiden, de er rett og slett blitt låst inne i sine egne kropper.

Vi hopper 25 år frem i tid og følger Chris Shane. Han er kjent i hele verden fordi han havnet i den innlåste tilstanden som veldig liten. Hele verden så på da den første robot kroppen kom og han fikk ta sine første skritt. Han lever nå med kroppen i et hjem som blir passet på, mens bevisstheten hans er inni en robot kropp slik at han kan ta del i livet utenfor.

Han har sin første dag i FBI og skal sammen med sin nye partner løse ett mord, som fort utvikler seg til mye mer. Mens vi sakte løser opp i mord saken, får vi lære mye om det nye samfunnet, hvor 1% er robot eller lever i en data verden. Diskrimineringen og redselen i samfunnet og selvfølgelig om de som ønsker å tjene penger på dem.

Selv om det var en grei bok, vekket det ikke interesse for å fortsette på serien. Selv om det er en serie, blir mordet oppklart, så det er en avsluttende bok.

Leave a Reply