film: The Addams family

spoilers

Jeg vet ikke helt hva det er, men det er noe med the adams familien jeg alltid har elsket. Det største høydepunktet var nok når jeg satt og ventet på at de skulle knipse og de endelig gjorde det. Jeg kunne leve med at de ikke hadde hele intro sangen, selv om det var et savn. Så ja høydepunktet var starten av filmen.

Men ikke tolk det feil, jeg koste meg med filmen. Jeg tror ikke jeg kan bedømme om den var god eller ikke, for jeg elsket den, men kan jo ha vært min forkjærlighet til familien. Jeg tar meg i å se klipp fra filmen om og om igjen og synger stille for meg selv. Det er ikke familien som er skummel, men menneskene som ikke liker dem. Men som ekte amerikansk barnefilm, ender den opp med at alle holder hender og synger sanger rundt leirbålet.

Filmen starter i det Morticia og Gomez gifter seg. Bryllupet blir avbrutt av en horde sinte byfolk som ønsker å ta livet av dem/ jage dem ut av byen. Mens de rømmer sier de at de er lei av dette og ønsker å finne seg et sted for seg selv som er korrupt, fælt og ingen andre vil bo. De ender opp i New Jersey i USA. Her kjører de på Lurch og tar ham med opp på det nedlagte asylet han rømte fra. Dette er ett gammelt, nedslitt spøkelseshus (med eget spøkelse) og de elsker det.   

Vi hopper 13 år frem i tid og barna er født. Wednesday kjeder seg i huset og sakte finner ut om livet på utsiden av porten. Det er nemlig bygd en hel by nedenfor huset deres og når tåken letter får de seg ett lite sjokk. Deres møte med familien skremmer dem og hun som har bygd byen trenger å bli kvitt dem slik at hun kan selge alle husene der og tjene penger.

Wednesday klarer å overtale foreldrene til å starte på skolen og går igjennom en opprørs fase, mens Pugsley som bare vil sprenge tin i stykker, må øve til familiens bazoka, en fest og test for å vise sin manndom.

Og en gledelig overraskelse helt til slutt.  Til ære for den originale tv serien fra 60 tallet og for å glede slike fans som meg. *knips, knips*

Leave a Reply