Hva som ryster meg mest med NRK sin manipulering, og ingen sier.

Det snakkes mye om NRK sin manipulering av skolevalget på Lillestrøm vgs i avisene nå. Jeg har lest noe, men ikke alt, så det er fult mulig flere har reagert på dette enn meg, jeg har bare ikke sett det.
At statskanalen bruker et fiktivt valg til å demonstrere hvor lett man kan bli påvirket er noe man kan diskutere er moralt riktig eller ikke. Jeg kaller valget fiktivt da det ikke har innvirkning på valget på mandag.
Det mange ikke tenker på er at 1/3 av disse elevene har muligheten til å stemme i det ekte valget. Kanskje tallet er litt høyt da jeg ikke har regnet nøye på det. Tok bare 3 år og de aller fleste i det siste året kan stemme i inn regningen. Og ja de har nå fortalt elevene at de ble manipulert før selve valget, men du har kunne forhåndsstemme siden 12. august.
Så det er ikke så urealistisk at noen har stemt noe de angrer veldig på nå.
Tenk at du stemmer ved ditt første valg og innser at statskanalen bevist har manipulert deg. Du kan ikke gå tilbake å trekke stemmen din, du får ikke en ny sjanse. NRK har stjålet den.
For ikke å snakke om alle de som skal stemme om noen dager og kanskje har prøvd å sette seg inn i ting, men nå føler de må starte helt på nytt. Kanskje de egentlig ville ha stemt Senterpartiet, men nå ikke tør fordi de er usikre?
Jeg er veldig usikker på dette med å manipulere ungdom for å få frem ett poeng, men jeg er helt klart imot å manipulere førstegangsvelgere.
Velkommen til demokratiet.

Leave a Reply