når stekeovnen blir farlig

Det er nå godt over ett år siden stekeovnen min startet å ta overspenningsvernet hver gang jeg slo den på. Etter noen forsøk og en middag som aldri ble ferdig, var det bare å innse at den var gått i stykker. Siden den var innebygd var det ikke bare å kjøpe en ny, den typen var tatt ut av produksjon.
Etter noen måneder uten stekeovn, bestemte jeg meg for å kjøpe en hybelkomfyr til vi fikk løst problemet. Jeg lette litt på nettet og fant ut at de hadde best utvalg på power.  Jeg var villig til å legge litt penger inn i hybelkomfyren for tanken var at jeg skulle flytte den ned til spikerteltet når jeg ikke trengte den hjemme lengre. Utvalget i butikken var langt fra så bra som på nett, men jeg fant en veldig fin og anonym ovn. Den så ut som en rød og sort micro og jeg betalte nok en del for utseende.
Jeg bruker ikke komfyren mye, den er fin til å bake muffins, steke pizza og små ting i. jeg fikk ikke til kaker i den da jeg sliter med å kontrollere temperaturen nøyaktig. Men som nødovn mens vi søker om å få nytt tilrettelagt kjøkken fungerer den greit. Jeg stoler aldri helt på den, og den er alltid koblet fra strøm når jeg ikke bruker den.
Så i starten av august skal jeg steke meg pizza, jeg setter den i ovnen, setter på timer og setter meg ved datamaskinen. Jeg sjekker den etter 5 minutter da jeg ikke liker alt for godt stekt pizza, men ser den er langt fra ferdig. Setter på timeren igjen og aner fred og ingen fare. Når det starter å lukte brent, tror jeg bare det er kantene på pizzan og jeg går ut og sjekker, selv om det bare har gått to minutter. Det som møter meg er en rød kokeplate som står tom, det har blitt så varmt at jeg kan senere se små skader på toppen. Jeg priser meg lykkelig over at det var plata som sto åpent og ikke den under skapet som var på. (den sto slik da det ikke var meningen å bruke noen av platene. Jeg er litt rystet, men sier til mamma at jeg må jo ha hvert borti kontrollen for den uten å tenke over det.
Det går nesten to uker før jeg skal lage mat igjen. Denne gangen er jeg veldig forsiktig og følger med når jeg slår på ovnen. I det jeg slår på ovnen slår kokeplata seg på også på fult. Jeg sjekker at den er klart slått av, men den slår seg fortsatt på. Jeg ser ingen annen løsning enn dra ut kontakten og ringe power. De ber meg komme ned med den.
Jeg prøver enda en gang for å være sikker og da slår plata seg på så fort jeg kobler i strømmen.

Assistenten min blir med ned og jeg får velge ut en ny hybelkomfyr, veldig lettet over at de ikke ville prøve å fikse den. Den fine min var ikke å få tak i lengre, så jeg fikk en like god (håper litt tryggere) men mye billigere, og nesten 900 kr tilbake. Disse 900 ble investert i switch prosjektet på bursdagen min.

Leave a Reply