Fastelavn

Jeg elsker boller med krem, så dette er dagen for meg.
Siden kjøkkenet mitt ikke er helt oppe og går, slo jeg meg sammen med Ida. Hun bakte boller siden hun har komfyr som virker, jeg sto for fyllet og sted å være. Det ble to rolige og koselige timer med bolle kos. Det var litt tilfeldig at vi valgte å sitte ved spisebordet og ikke sette på tv`n , men det var godt med litt ro til en forandring også, om man kan kalle to damer som prater ro…
Lykke fikk smake liten bolle bit, men syntes ikke hun fikk nok. Luna fikk slikke litt krem av fingeren til Ida.
Har boller og krem igjen, får se hva jeg gjør med det i morgen, nå er jeg akkurat passe kvalm.

Litt fakta:
For de som ikke vet det, feirer vi fastelavn (kvelden før fasten) og karneval (å fjerne kjøttet) for å forberede oss på 40 dagers faste frem til påske.  Originalt var fastelavn på tirsdag (flesketirsdag) og var for å fete deg opp før du startet fasten Askeonsdag.
I den katolske kirken handler fasten om å ikke spise kjøtt.
I den ortodokse kirken skal du ikke spise noen animale produkter.
i den protestantiske kirken er fastetiden en tid for bønn og meditasjon.
Det er mange gamle tradisjoner rundt Denne feiringen. I Norge plukker vi bjørkegrener og pynter dem med fjær. Før pleide man å rise unge gifte kvinner som var barnløse for å gjøre dem fruktbare, nå bruker vi dem til pynt.

This Post Has One Comment

  1. reisetuppa

    åhh så deilig , hadde desverre ikke bolle hjemme :((

Leave a Reply