bok: The Young Elites (The Young Elites -1) – Marie Lu

Jeg startet egentlig på The Count of Monte Cristo, men noen kapitler inn forsto jeg at jeg var på vei inn i en svart historie. Siden jeg var deprimert for tiden, bestemte jeg meg for å utsette den til jeg var bedre.

Jeg valgte en tilfeldig fantasy bok på listen min og fant en som var like dyster?

The young elites handler om en gruppe ungdommer som har overlevd en forferdelig sykdom. Sykdommen har tatt livet av mange og lagt landet i kaos. De som overlevde har synlige merker etter sykdommen, noen har fått spesielle krefter.

Adelina er en av de overlevende, men har ikke vist noen krefter. Faren prøver å gifte henne bort, men med merkene hennes blir dette umulig. Det er først da faren selger henne for å slippe unna og at hun rømmer at kreftene hennes viser seg. Dessverre gjør de at faren hennes dør og hun blir dømt til døden for å være det hun er. Hun har en lillesøster som har vært faren sin favoritt. Sosial, pen og umerket er hun virkelig populær blant guttene. Selv om det er konflikt mellom søstrene, elsker de hverandre.

Rett før hun skal henrettes blir hun reddet av en gruppe merkede barn som blir kalt the young elites. De tar henne med til der de bor og gir henne muligheten til å bli en del av dem. Men bare om hun klarer å kontrollere de nye kreftene sine. Om hun ikke klarer det vil de ta livet av henne, hun vet for mye.

Jeg var ikke klar over at dette var først bok i en serie da jeg startet den, men ble veldig overbevist da jeg kom på slutten av den. Den etterlot ikke mange åpne tråder, men åpnet derimot mange nye dører og muligheter.

The Young Elites (The Young Elites, #1)
bilde fra goodreads

Leave a Reply