bok: Nation – Terry Pratchett

Denne boka er satt i en fiktiv verden, veldig lik vår egen.

En gutt er sendt av stammen sin til øya for gutter for å se om han klarer testen om å bli mann. Her skal han leve alene og bygge seg en kano slik at han kan komme tilbake til stammen sin. Han klarer oppgaven, men dagen han skal reise hjem kommer det en kjempe bølge og ødelegger øya. Heldigvis var han allerede i kanoen da dette skjedde og overlever.

Men sorgen blir stor da han kommer hjem til øya si og ser at bølgen har vasket over stranda hvor alle sto og ventet på han og tok livet av alle. Først tror han at han er alene på øya, men oppdager fort at det ikke er slik da han våkner til mat plassert foran seg og fotavtrykk i sanden av noen uten tær.

Det tar ikke lang tid før han oppdager at det er en av de hvite jentene som er på øya hans. Han lærer henne å kjenne samtidig som overlevende fra flere øysamfunn har sett ilden hans og samler seg på øya. Forfedrene plager han og vil at han skal ta opp igjen tradisjonene, mens han er mest opptatt av å overleve, og det faktum at han ikke har lært mange av de voksne tradisjonene enda.

Han er leder på øya som opplever kannibal angrep, de britiske med flaggene sine, mysteriet i hula til forfedrene og andre kriser som oppstår når det er mangel på folk, utstyr og kunnskap.

Jeg som elsker overlevings historier elsket selvfølgelig denne også. En veldig god slutt på en historie mange kunne ha strevet med å få til.

Nation
(bilde fra goodreads)

Leave a Reply