bok: Pines (Wayward Pines 1) – Blake Crouch

 Secret service agenten Ethan Ethan Burke våkner opp ved ett elveleie I nærheten av Wayward Pines. Han kan ikke huske hvem han er eller hvor han er og går forslått inn i den lille byen. Her møter han merkelige folk som ikke oppfører seg helt som de skal, uten at han helt kan sette fingeren på problemet. Han finner et navn og prøver å finne han, men besvimer på dørterskelen med minnene om en lastebil som kolliderer med bilen hans.

Nå våkner han på et sykehus hvor ting heller ikke virker å være som det skal. Han husker nå hvem han er og hvorfor han kom til byen. Sykepleieren sier at politiet har eiendelene hans og han bestemmer seg for å rømme sykehuset. Fortsatt er ikke ting som de skal rundt han, men han klarer å overtale en kvinne i en bar til å gi han mat og en kvinne på hotellet å la han få sove der.

Kvinnen på baren hadde gitt han en adresse han kunne oppsøke om han trengte noe, og siden han ble kastet brått ut av hotellrommet sitt bestemmer han seg for å oppsøke henne så han kan få kommet seg litt før han kontakter politiet.

Adressen er et hus i utkanten og her finner han ikke kvinnen, men ett lik. Dette er en av de to agentene han ble sendt etter for å finne. Han innser nå at han må kontakte politiet. Møtet med politiet gikk ikke så veldig bra og nå er han ute på gaten igjen. Nå treffer han på den andre agenten han er sendt for å finne, men hun har blitt gammel.

Han er nå sikker på at noe er galt og når han prøver å forlate byen, innser han at den er gjerdet inn med elektriske gjerder. Hva slags sted er dette? Hvorfor er han her? Han trenger svar, men det blir fort klart at de som spør, blir drept.

Jeg syntes ikke boken falt helt i smak, selv om den på mange områder dekker det jeg er mest fasinert av. Jeg blir bare så irritert over hull som virkelig ikke gir mening. Men det var spenning og undring og jeg klarte ikke å se svaret.

Pines (Wayward Pines, #1)

 

Leave a Reply