bok: Fade to Black (Rojan Dizon 1) – Francis Knight

En bok jeg har hatt liggende lenge og ventet på å lese, men så dukket den endelig opp som lydbok og da kunne jeg høre den i stedet. Jeg gledet meg så mye til å lese den at jeg faktisk kjøpte den som bok, men jeg ble dessverre skuffet.
Jeg hadde gjort den dumme tingen å lese hva andre sa om den, og dette fikk meg til å hele tiden vurdere deres kommentarer opp mot min opplevelse. Men når man gjør dette igjennom en hel bok, så sier det seg selv at du ikke virkelig liker den, du kjeder deg litt.
Jeg kan ikke si at plotet var helt åpenbart, bare halvt. Men all dramaen rundt var så klassisk at jeg bare tenkte, kom til poenget da, kom til poenget. Og endelig kom de til poenget og endelig var boken over. Den er mørk og er lagt til en fremtid by. Mange beskriver det som en apokalypse by, men jeg så ingen tegn i historien til dette. Ja de hadde hatt en krise hvor mange døde og ting måtte forandres, men det er ikke apokalypse, det er realistisk.
Historien foregår i en by som er bygd oppover. Energien i byen pleide å bli levert av magikere, men de ble for mektige, gale og det oppsto uhell. En gruppe tok over og fant opp noe annet som kunne gi dem energi, men dette viste seg å være veldig giftig. Nå går byen på noe som heter glow, ingen vet helt hva det er.
Hovedpersonen vår er en smerte magiker (en som kan gjøre magi ved å kjenne smerte) noe han holder skult da dette er forbudt å være. Han bor midt i byen, men høyt nok oppe til at han kan reise opp og se dagslys innimellom. Jobben hans er å finne personer, enten de har rømt hjemme fra eller fra politiet. Alt forandrer seg en dag da broren hans kontakter han og trenger hjelp til å finne datteren sin. Plutselig må han ut av sin usynlige tilværelse og gjøre noen ofre på jakten etter niesen og de som tok henne.  Han går bokstavelig talt inn i en helt ny verden.
Fade to Black (Rojan Dizon, #1)
bilde fra goodreads

Leave a Reply