bok: the help – Kathryn Stockett

Jeg har sett filmen, og det var ikke så mange overraskelser i boka. Eller det var ikke mange overraskelser når jeg ser bort ifra hver gang de nevnte noe teknologisk og jeg nokk en gang innså hvor nært i tid dette egentlig var. Da gikk det frysninger ned ryggen på meg og jeg valgte fort å glemme hvilket århundre jeg leste fra mens jeg fortsatte.

Boken handler om en hvit kvinne på 60 tallet i Mississippi som kommer hjem etter å ha fått seg utdannelse. Mens moren og vennene hennes bare ser ut til å tenke på ekteskap, åpner hun øynene sine for raseforskjellene. Hun starter å intervjue de mørkhudede hjemmehjelpene for å få et innblikk i deres liv.

Selv om boka handler om at denne boka blir skrevet, får vi ett innblikk i verden rundt kvinnene og ikke bare historiene som ville ha endt opp i den fiktive boka. De svartes kamp om likestilling og hvor hard og farlig denne var. Samtidig får vi innblikk i flere 60 talls hjem og familiene deres.

Det er en veldig fin bok, men ønsker du ikke å vite slutten før du kommer dit, ikke se filmen.

The Help
( bilde av cover fra goodreads)

 

Leave a Reply