bok: (Discworld 34) – Terry Pratchett

Det er snart hundreårs jubileum for det store slaget mellom trollene og dvergene. Det slaget dvergene mener trollene startet og de vant og trollene mener dvergene startet og at de vant. Selvfølgelig før alt regnet bort.

En stor dag for begge raser og en stor krangel på vei til å starte i byen. Sam Vimes står foran en utfordring da mordet på en dverg nede i mørket skal løses. Og har mordet en sammenheng med bildet av slaget som ble stjålet fra museet.

Jo mer han graver jo mer mystisk blir det hele og tilslutt er det bare en eneste løsning. Reise til stedet slaget var og prøve å finne både spørsmålet og svaret han trenger.

Ingenting stopper en politimann. Og i hvert fall ikke Sam Vimes.

Jeg elsker disse bøkene.

Thud! (Discworld, #34; City Watch #7)

Leave a Reply