film: Wonderful Days
Å, den ja. Den så jeg under film fra sør festivalen. Egentlig ikke et godt tegn når jeg må google opp filmen som står på lista fordi jeg ikke husker den, men ofte er dette fordi navnene blir fort for like. men jeg innser at jeg nå virkelig ligger langt bak på lista over hva jeg skal skrive om ? Av de 3 planlagte filmene under film fra sør, fikk jeg bare sett en. Denne anime filmen satt i en post apokalyptisk verden hvor byen drives av forurensning. Men det er bare en del av befolkningen som får bo her, resten er som slaver og bor ute i den veldig forurensede verden. Vi følger en kvinne som er del av vakt systemet inne i byen. Her jobber de med å skape mer forurensning på utsiden for å få byen til å gå. På utsiden sloss hennes barndomsvenn som alle tror er død sammen men de andre for å ødelegge maskinene som skaper forurensningene slik at himmelen kan bli blå igjen. Klassisk de rike har og går over alt og alle for å fortsette å ha. i stedet for å innse at alle kan ha noe sammen. Egentlig virker det som om de har ville lage masse fine digitale sener og har tatt de enkleste og vanligste historiene og satt sammen. Noen av senene er flotte, men det meste kommer frem som overarbeidet og for digitalt. Sliten i hodet og skuffet forlot vi kinosalen, og frem til nå hadde jeg glemt den.

Leave a Reply