Lykke er syk

Klokken var nesten 6 om morgningen og Lykke vekket meg med et pip, hun ville ned fra senga. Den er litt for høy for henne å hoppe ned fra så vi har startet denne vanen. Det er ikke noe problem for meg jeg bare legger hodet ned og sovner igjen. Dette hadde jeg demonstrert tidligere på natten da vi gjorde dette, men jeg vet ikke når for jeg sto ikke opp. Denne gangen bestemte jeg meg for å ta en toalett tur jeg også, så jeg sto opp av senga og tuslet mot badet.

Stanken som slo meg i det jeg kom ut av soverommet var ubeskrivelig. Jeg forsto at noen hadde vært på do, men lukten stemte ikke helt. Synet som møtte meg på stua var like ille som stanken. Nå skal det litt til for å ryste meg så jeg startet bare å vaske opp. Jeg så at det ikke var helt ferskt og siden det var utenfor kattedoen var jeg litt usikker på hvem som egentlig hadde hatt dårlig mage.

Det tok ikke lang tid å finne ut av det da det bare rant ut av lykke. Jeg sprayet på litt jif og la tørkepapir over det nye mens jeg tok henne med meg ut. Hun ville virkelig ikke være ute og siden det virket som det hadde stoppet tok jeg henne med inn igjen og dusjet henne. Planen var egentlig å ta henne med i senga igjen, men jeg skulle bare lese litt først.

Lese betyr å starte opp maskinen, Google valper og diare og lese minst 10 sider om temaet. Mens jeg satt der og leste kastet hun opp to ganger og jeg innså at problemet var større enn en mage som bare måtte tømmes. Når hun ikke kastet opp lå hun forresten på brystet mitt så jeg hadde fullstendig kontroll på henne hele tiden. Hun sa ifra med et pip når hun måtte ned.

Jeg hadde tatt henne bort til vannfontenen for å drikke før vi gikk ut og hun ville ikke ha. Jeg hadde håpet at hennes naturlige kjærlighet for å tygge på gress ville få i henne litt veske siden det hadde regnet, men hun bare furtet mens vi var ute. Nå tok jeg siste forsøk, bar henne bort til vasken og fuktet fingrene mine og sjekket om hun ville sutte på dem (noe hun elsker) Men nei ingen ting skulle inn den munnen og jeg pakket henne sammen i buret sitt og kjørte drosje ned til Ensjø dyreklinikk. Vi kom det minuttet de åpnet.

Det tok 3 timer fra jeg først fant første diare runde til hun var på klinikken. Hun var allerede dehydrert. De la henne inn for å få tilført veske og for å prøve å finne ut av hva som kan være feilen. Vi håper på noe så enkelt som noe hun har fått i seg mens hun var ute eller noe en ormekur kan ta. Men det er ganske forferdelig å sitte her og ikke vite sikkert.

Mitt tips til alle valpeeiere ? har hunden din diare eller har kastet opp flere ganger på rad, dra rett til dyrlegen for valper blir så ekstremt fort dehydrert og dette kan gjøre kjempe skade selv om oppkastet/ diareen skyldes en bagatell.

god bedring Lykke liten

This Post Has One Comment

Leave a Reply