fryktelig dag for sirius

Det var en fryktelig natt og morgen for meg. Hver gang jeg snudde på meg og så Sirius ligge tett inntil meg å sove, tenkte jeg på hva jeg skulle gjøre om noen få timer og at han lå der og ante fred og ingen fare. Det var ikke så veldig stor fare egentlig, men jeg vet hvor mye han hater å kjøre bil og at han hater dyrlegen enda mer.

Jeg kom meg opp klokken 7 og kjørte en rask tur på senteret for å ta ut drosje penger. Klokken 8 var det å levere Sirius på Ensjø. Han gikk rett inn i reise buret og holdt seg i ro helt til bilen startet å kjøre, da startet pipekonserten også. 

Vi kom oss frem og han var stille og nysgjerrig på hundene som bråket så veldig mens vi ventet. Dyrepleierne kom og koste med han og sa at han var nydelig. Noe som varmet hjertet mitt veldig, for de fleste ser bare luna og ser ikke hvor vakker han er. De tok med seg han og jeg dro hjem igjen. Hjemme var det en nervøs jente som hadde vært alene hjemme for første gang.

Jeg la meg igjen og hadde nesten sovnet da de ringte og lurte på telefonnummeret til dyrlegen jeg hadde hatt før. Jeg fikk søvnig gitt dem det og da jeg nok en gang nesten hadde sovnet igjen ringte de på nytt. Sirius hadde vist klikket helt i det jeg gikk ut av døra og han var umulig å håndtere, de måtte dope han ned. Alle undersøkelsene ville komme på ca 8000 kr. Det var ikke så mye annet å si en greit.

Klokken 16.00 ringte de tilbake og kunne fortelle meg at Sirius virket frisk. Overvektig og kanskje noe proteiner i urinen, men ellers ingen ting å være livredd for. Jeg reiste ned og hentet han. Jeg hadde litt lyst å spørre dem om jeg skulle være med inn å hente han om de trengte hjelp, men han lå vist i reise buret sitt hele tiden. Det var ingen tvil om at han hadde det forferdelig. Buret stinket så ille at jeg slet med kvalme på turen hjem. Han skrek og det skummet ut av munnen på han. Han var visst kvalm etter bedøvelsen og dyrlegen hadde ikke klart å gi han anti kvalme medisiner. (ja jeg ringte og spurte dem)

Det var skrik helt til jeg satte han ned utenfor inngangsdøra mi og skulle låse opp, da var det som om jeg kunne høre at han pustet ut og han slapp ut av buret så fort vi var innenfor døra. Jeg tok med en gang å fjernet underlaget av buret som var fullt av urin og avføring og tok det ut i søppelkassa. Resten av kvelden har han fått gå rundt som han vill og være i fred. Han kommer innimellom å koser litt med meg før han går og legger seg i et hjørne igjen.

Det er godt med ro og kjærlighet når man har hatt en hard dag. 

 

Leave a Reply