Bok: Shift (Silo 2) – Hugh Howey

Etter at vi har blitt kjent med silo 18 i boka wool, er det greit å få med seg historien om hvordan det hele startet.

Første del av boka følger Donald som akkurat har blitt valgt inn som kongressmann og hans merkelige oppgave om å designe en nød bygning som går nedover i jorda, istedenfor oppover. Samtidig hopper vi frem i tid og møter han igjen når han vekkes opp av is dvalen og skal gjennomføre sitt første skift på Silo 1. Vi lærer litt om hvordan de har tenkt at Silo 1 skal fungere og undergangen av silo 12.

I andre del av boka blir Donald vekket opp etter 100 år. Det er krise i silo 18 og de trenger hjelp til å forstå hvorfor. Mysteriet om hvorfor han husker når andre ikke gjør det blir også tatt opp. Dette er opprøret som var 150 år før den historien vi møtte i bok 1.

I tredje del av boka har det gått 150 år og han blir vekket fordi en av renserne fra silo 18 har forsvunnet ut av rekkevidde. Donald blir kastet inn i en uventet rolle og lærer seg skremmende ting om den verdenen han har skapt. Samtidig følger vi fallet av Silo 17 og Jimmy (Solo) sin historie frem til han blir oppdaget i bok 1.

På en måte er det trist at dette er stor bøker, for jeg sliter med å komme meg i seng. Men på en annen måte er det trist at de ikke er lengre fordi de slutter. Men jeg har en bok til i serien jeg gleder meg til å starte på og det er skrevet flere bøker av andre forfattere som har fått lov å bruke denne settingen og de gjenværende siloene. 

17306293

bilde fra goodreads

Leave a Reply