dyrlegen på besøk

I natt satt jeg og så på muligheter for å få dyrlege hjem istedenfor stresset med å dra ut og etter å ha sendt en mail, fikk jeg time på dagen.

Kattene mine har ikke vært på undersøkelse på flere år fordi de har virket helt friske og det har vært for mye styr med panikken til Luna felis. Faren for at et dyrlege besøk ville gjøre mer skade enn ytte var en stor faktor.

Men den siste tiden har jeg kommet over flere og flere sjokkerende oppdagelser med Sirius og jeg bestemte meg for at nå var tiden inne for en kontroll. Sirius har gått ned 2 kg i vekt, har en klump inne i hoften, lårene er redusert kraftig i størrelse og styrke og har sluttet og ville hoppe på ting. I tillegg oppdaget veterinæren at han bevege seg feil når han gikk.

Men selv med disse varsel lampene virker han fortsatt som en sunn og glad katt. Vi ble enige om å gi han noe for ømme ledd siden han har blitt gammel. Dette kan forklare mye av problemene, men vi skal allikevel ta blod og urin prøve for å utelukke andre grunner til vekttapet.

Luna var helt frisk og det er alltid like koselig når noen stopper sjokkert å må kommentere på hvor vakker hun er. Hadde hun vært litt tryggere av seg skulle hun ha vært en utstillings katt.

Begge katter er nå vaksinert og jeg har fått ormkurer å gi dem. De taklet besøket overraskende bra.

 

Leave a Reply