film: Big hero 6

Når jeg så plakaten for filmen, tenkte jeg at dette var bare enda en av mange animasjonsfilmer som blir kastet ut på markedet og tenkte lite mer på den. Men så leste jeg noen veldig gode omtaler om filmen så jeg bestemte meg for å gi den sjansen allikevel. Jeg angrer ikke.

Filmen var rett og slett ikke som jeg trodde i det hele tatt, jeg vet ikke hvordan jeg hadde fått ideen om en hvitkledd stor figur som gikk rundt og passet på en guttunge og var helten hans (for det hadde ikke noe med plakaten å gjøre ?)

Nei filmen handler om ett ungt geni på vei inn i små problemer med loven, men reddes av storebroren sin som også er et geni da han tar han med seg på universitetet så gutten får se at det kan være moro og spennende der også. Etter å ha blitt presentert for vennene til storebroren, får han møte Baymax. Dette er en helse robot broren hans har laget. Gutten vil inn på skolen og blir fortalt at det er bare å komme opp med en måte å imponere læreren på neste utstilling så har han plass. Etter litt tenking finner han på noe som kan forandre store deler av verden og visningen går kjempe fint. Men på slutten av dagen oppstår det en brann i bygningen og broren hans løper inn i bygningen for å redde professoren. Bygningen eksploderer, oppfinnelsen forsvinner og broren dør.

Knust sitter han på rommet sitt da han sparker tåen i noe og sier au. Baymax som er programmert til å reagere på smertelyder kommer han til unnsetning og finner ut at gutten lider av sorg. Det er hans oppgave å fikse pasienten sin, noe som er lettere enn sagt når det viser seg at noen har stjålet oppfinnelsen hans og at brannen antageligvis ikke var en ulykke.
Sammen med Baymax og vennene til broren starter han å jakte på mannen bak brannen. For det er med et felles mål at en superhelt gruppe blir opprettet.

Jeg ønsker meg en flyvende baymax?.

This Post Has One Comment

Leave a Reply