Å ha et dyr kan være som å ha et barn

Jeg husker når Sirius var liten og jeg gikk rundt og bar på han. Jeg sa til mamma at å ha et kjæledyr er på mange måter en opplæring til å ha barn. Jeg innser nå 10 år senere at jeg tok feil, det er som å ha barn.
det var ikke en av de vanligste tingene som fikk meg til å tenke på dette i dag. Ikke var det masingen om at jeg skulle stå opp, leke med dem eller mate dem for dette er jeg så vant til at jeg ikke tenker over lengre.
det gikk opp for meg da jeg hadde varmet meg suppe og Sirius satt der jeg skulle spise. Jeg prøvde å be han flytte seg, men han ville ikke høre. I stedet syntes han den varme asjetten min luktet godt og strak seg opp for å lukte/ smake.
det gikk som det måtte gå med kokende suppe i full tallerken. Skrivebordet og meg klissvåt og jeg banner febrilsk av smerte. Men det første jeg gjør er å gå over katten for å sikre meg om at han ikke brant seg. Så reddet jeg datamaskinen og tilslutt meg selv.

Det er bare de du elsker mest som får deg til å glemme alt av smerte og søl for å sikre at de ikke har så mye som et lite brannsår. Bare så det er sagt, Sirius hadde ikke fått en dråpe suppe på seg.

Leave a Reply