Bok: The Maze of Bones (The 39 Clues #1) Rick Riordan

Amy og Dan er foreldreløse etter at begge foreldrene døde I en brann. Det er en grandtante som har ansvaret for dem, men hun bryr seg ikke så veldig mye. De bor med barnevakter som blir byttet ut annen hver uke og det eneste lyspunktet i den grå hverdagen deres er helga hvor de får besøke bestemoren sin.

De forstår ikke helt hvorfor bestemoren deres ikke tok dem inn, men det er klart at hun er rik og at de har en veldig stor familie.  Når bestemoren dør, etterlater hun familien 1 million hver eller muligheten til å bli den mektigste personen på jorden. For det sistnevnte må de klare en utfordring på 39 hint.

Amy og Dan er ikke de eneste som velger å gå for utfordringen, og motstanderne deres er verken snille, ærlige eller hjelpsomme. Dette er en konkurranse med mange farer og problemer.

 

Dette er første bok i en serie på 10 bøker, da jeg så serienavnet var jeg veldig redd for at det skulle være 39 bøker. Serien er en davinci coden for barn og den første boka omhandler Benjamin Franklin og kan være ganske lærerik om du klarer å skille fakta fra fiksjon. Ikke verdens beste serie, men den fyller da tiden. 

2921082

Leave a Reply