Film: mockingjay

Det tok meg to ganger å se den før jeg kunne lage meg en mening om den. De fleste jeg har pratet med synes det er lite spenning og action i filmen, jeg er ikke helt enig med den vurderingen, men ser synspunktet. Om du ser filmen som den tredje filmen i rekken og forventer noe av det som var i film en og to blir du skuffet. Selv om bokserien holder veldig på den måten den først var lagt opp, kommer disse «lekene» først senere i boka og derfor i neste film.

det blir som jeg ofte sier om bøker i serier, noen av dem blir bare som et kapittel i mellom to andre. Det er ikke det at de er dårlige, de bare drukner.

Andre gangen jeg så filmen prøvde jeg å se den som en enkel film. Oppbyggingen, spenningen, historien osv? det er klart at det er en fordel å ha en kjennskap med figurene fra før, men i seg selv er det faktisk en ganske bra film. Følelsene er helt med når de hilser eller når de ofrer livene sine for å sprenge dammen. Du sitter ikke å tror at hovedpersonen eller noen andre skal dø, de som skal dø er mindre figurer og har lite med historien å si. Det er en avslappende pustepause før neste drapsrunde starter.

 Det gikk fint an å se den to ganger og jeg tror ikke tredje eller fjerde vil kjede meg heller. 

 

Leave a Reply