Det store softis prosjektet

Jeg klarte å kjøpe meg en softismaskin på netthandelen.no og etter å ha vurdert en liten stund tenkte jeg at det var jo greit nok. Ikke det at jeg liker soft is uten strø, men om jeg skaffet meg strø ville det vel gå greit?

strøet kostet meg 70 kr

så jeg kjøpte meg en slik vedsiden av, litt billigere i drift

Før jeg inviterer barna på softis må jeg lære meg å bruke denne maskinen, så i dag tok vi en prøverunde.

Ingredienser:


dette ser da bra ut, bare å vente 10-15 minutter

Noe ble det, men ikke sikker på om det kan kalles soft is. Når jeg så ned i beholderen tenkte jeg at det så ut som is som var utsatt for vann. Jeg tenkte det ikke gjorde noe og prøvde å få iskremen ut der den skulle, det virket ikke.

Jeg koblet fra maskinen og da smakte jeg på isen som hadde festet seg på lokket. Det var sykt godt. Så jeg tok isen med skje og antok at jeg hadde latt den stå for lenge og at den var for hard til at maskinen tok den.


Første runde var den litt suppete så jeg hadde ikke latt den stå for lenge, heller for kort. Hva var det da som hadde gått galt. Det var ikke overaskende at den smakte godt, hvis de hadde brukt ekte fløte og ekte vanilje i di vi kjøper om sommeren hadde de også vert sykt gode. andre runde hadde stått lengere i holderen og var fast.

Jeg tenkte at noe kunne ha gått galt med gelatinen, jeg har aldri brukt det før og det finnes sikkert mange måter å rote til det på. Som å følge instruksen på pakningen og blande den ut med vann (det forklarte det mysteriet)

Skal nok prøve igjen en annen dag, kanskje jeg får det til da. Så lenge det er godt å spise har ikke konsistensen så mye å si.

 • Post author:
 • Post category:mat
 • Post comments:4 Comments

This Post Has 4 Comments

 1. jan ove

  Så spennende med slik maskin hjemme. Soft-is med o-boy er aller best:)

 2. jiiji

  jan ove: jeg har en forkjærlighet til jordbærstrø, men det var dyrt

 3. Katrine

  Blir som regel godt når man bruker ordentlig fløte 🙂 Fikk lyst på soft-is nå.

 4. jiiji

  Katrine: og ekte vanilje

Leave a Reply