bok: Unsouled( unwind 3) – Neal Shusterman

Conor og lev er på flukt etter av kirkegården ble tatt over av ungdoms politiet. Men de har et mål, de må finne sonja og lære seg hva som egentlig skjedde under borgerkrigen og hvorfor mannen hennes er slettet fra verden. Etter en bilulykke skal Connor inn til en liten by for å finne ny bil og velger å gå inn å handle litt mat, han blir kjent igjen av mannen bak kassen og kidnappet av han. Mannen bak kassen har ingen planer om å overgi han til politiet, men er en syk fan som tror han kan vinne Connor over ved å holde han fanget i kjelleren. Idiotisk nok tar han et bilde av seg selv med Connor og legger det ut på nettet.

Mannen har en søster han liker å herse med, hun fremstår som litt tilbakestående, men viser seg å ha en utrolig hjerne for strategi. Connor klarer sakte men sikkert å få henne over på han sin side og ved hjelp av hennes plan klarer de å flykte når ungdomspolitiet dukker opp. Lev som var på vei for å redde Connor prøver å ta igjen bilen de flykter med, men ved en feiltagelse havner i gata rett foran bilen og blir påkjørt. For at Lev skal få den hjelpen han trenger kjører de til et reservat og vi får vite litt mer om Lev sin historie før de må reise videre.

Risa har vært på rømmen igjen og føler seg selvsikker da hun havner i en piratfelle. Hun klarer å ta livet av mannen som kommer for henne, men trenger hjelp til å komme seg løs. Hun ringer Lev sin gamle venn Sci-fi og får et kort opphold på et privat reservat før hun reiser videre. Etter en stund reisende rundt blir hun angrepet i en bakgate av flere gutter, de aner ikke hvem de har med å gjøre. Men selv om hun sparker godt fra seg er det når en dør åpner seg og hun får ta tilflukt i en frisørsalong at hun først er trygg.

Starky har tatt med seg ungene han reddet fra kirkegården og skapt en liten gjeng av terror. Først raner de bensinstasjoner og små butikker langs veien, men starky har større planer og ønsker å ødelegge innhøsting leirene. Han går frem voldelig og henretter folk som han føler for å henrette, han skaper mye frykt og endelig det bildet han ønsket av seg selv i media.

Cam har det ikke lett med sin plan om å ødelegge firmaet som har skapt han. Men ting tar en ny retning da han lærer at han har blitt solgt som en ting til militæret og at han er nektet retten som et menneske. Han flykter og oppsøker Connor og Lev fordi han tror Risa er der, det er hun ikke og han får et umildt møte med forloveden til flere av delene hans.

Alle har samme mål, å få slutt på unwinding. Men alle har forskjellige måter å gå frem på og det ligger andre undertoner å styrer ting også. Min fiende sin fiende er min venn?

UnSouled (Unwind, #3)

Leave a Reply