bok: Unwholly ( unwind 2) – Neal Shusterman

Etter eksplosjonen som nesten tok livet av han, har nå Connor tatt over driften av kirkegården. De voksne tror det er hans alias som driver plassen og tror han døde. Risa jobber som medic selv om hun nå er lam. Når det oppstår en ulykke på kirkegården bestemmer hun seg for å bli med den skadde gutten til sykehuset. Når han blir avslørt som en unwind tilbyr hun dem å ta henne i stedet, hun er verdt mye mer.

Lev bor hos broren sin og fullfører straffen han fikk. Han og presten går rundt i fengsel og prater med tenåringer som har problemer. Alt forandrer seg derimot når en Klapper kommer hjem til han og sprenger huset hans. Presten dør og broren blir alvorlig skadet. Foreldrene kaster seg over broren og hjelper han, men gjør det helt klart at Lev ikke er ønsket i familien lengre.

Starky er 16 år og en stork. Stork ordningen kom på plass etter at mange kvinner lot uønskede barn ligge for å dø på gata etter et abort ble forbudt. Stork ordningen gir dem rett til å legge babyen på døren til noen og de som finner babyen blir de lovlige foreldrene. Selvfølgelig bare hvis moren klarer å komme seg usett avgårde.  Han har alltid følt at foreldrene ikke bryr seg om han og får dette bekreftet da ungdoms politiet kommer for å hente han. Men som den magikeren han er klarer han å komme seg løs og ved uhell dreper den ene politimannen. Han må så ta valget om å la seg fange eller ta livet av den andre også. Connor er blitt en legende nå alle tror han er død og starky har han som sitt store forbilde. Han blir derimot skuffet over gutten han møter og bestemmer seg fort for å ta fra han makten. Han samler alle stork barna og oppretter en egen gruppe for dem.

Cam er ikke sikker på hvor gammel det er meningen han skal være. Egentlig forstår han veldig lite når han våkner opp i senga. Han kan huske så mange navn og så mange familier, men ingen minner er fullstendige. Snart lærer han at han er satt sammen helt av andre personer. Skapt for å være det beste av alt mennesker kan å tilby. Han sliter med å lære seg å få kroppen og hodet til å fungere som det skal. Da han ved en feiltagelse ser et bilde av Risa blir han betatt og innser at han ønsker seg henne. Og som den bortskjemte gutten han er, blir det bare spørsmål om tid.

UnWholly (Unwind, #2)

Leave a Reply