Bok: the truth (discworld 25) – Terry Pratchett

William de Worde sin jobb er å skrive ned ryktene som surrer rundt I byen og sende dem til viktige folk i andre byer. Han lærte seg fort at siden han skal sende samme rykter til forskjellige personer kunne han skrive en mal og få lagd kopier av dem. Han behøver bare å fylle inn navn og ag andre små detaljer på brevene før han sender dem. Siden han allerede hadde denne tankegangen var det ikke lange skrittet å ta da noen dverger flyttet inn i byen med en pressemaskin. Før han vet ordet av det har han startet opp byen sin første avis og løper rundt og samler nyheter, men om du roter bort i ting som skjer får du uvenner og setter livet ditt i fare.

Nok en gang prøver noen å ta makten i Ankh-Morpork. Denne gangen har de funnet en som er ekstremt lik Lord Vetinari og klarer å lure folk til å tro at han har begått et mord, eller mordforsøk siden mannen han skal ha tilstått å ha drept faktisk ikke døde. Den eneste som kan forklare hva som egentlig har skjedd er Vetinari sin hund, den har forsvunnet sporløst.

34498

Leave a Reply