Bok: the graveyard book – Neil Gaiman

Jack sin oppgave er enkel, han skal ta livet av hele familien som truer organisasjonen hans. Det er bare fire personer å ta livet av, men problemet oppstår da han skal ta liv av den yngste. Han har klart å klatre ut av krybben sin og forlatt huset. Jack løper etter men etter et merkelig møte på toppen av bakken, bestemmer seg for at gutten har gått nedover og mister sporet. Men han har tid, gutten er ikke farlig før han blir voksen, mange år på å finne han og drepe han.

Gutten som har klatret ut av krybben sin har vandret inn på en gammel kirkegård. Familien hans som er død dukker opp som delvis synlige spøkelser for de som bor på kirkegården og overtaler dem til å beskytte gutten fra morderen. Nobody Owens får fri ferdsel på kirkegården og blir oppdratt bland de som er begravet der. Noen ganger får han korte møter med mennesker, men de har vanskeligheter med å forstå han og han de, de rett og slett lever i forskjellige verdener.

En søt barnebok som tar for seg noe av de skumleste tingene i litteraturen og ufarliggjør dem på en kjempe fin måte.

2213661

Leave a Reply