bok: 14 – Peter Clines

Nate er ganske misfornøyd med livet sitt. Han har en kjedelig og dårlig betalt jobb, ingen kjæreste og snart ingen sted å bo. Han hadde klart å bli lurt med på et treff med en fra jobben og her møter han en mann som vet om et sted hvor det er kjempe billig å bo. Selv flyttet han derfra fordi han fikk seg samboer og trengte noe større.

Etter en visning bestemmer han seg for å flytte inn selv om en av leilighetene har bolter foran døra. Det tar heller ikke lang tid før han oppdager andre små ting med huset han har flyttet inn i som ikke helt stemmer.
han slår seg først sammen med en nabo, men snart blir de flere i jakten på hemmelighetene i huset. Hvorfor har alle som har bodd i leilighet 14 livet av seg, hvorfor er det kun blålys på kjøkkenet til Nate. I en av naboene sine leiligheter er det fast lav temperatur og den ene leiligheten har ikke dørhåndtak. Sakte men sikkert finner de ut mer og mer om huset og hemmelighetene der. Dessverre er dette ikke informasjon som burde bli kjent for alle, spesielt ikke gruppen som ønsker å ødelegge jorden og endelig komme til himmelen.

Jeg syntes boka var spennende å lese og koste meg, helt til slutten. Jeg var virkelig ikke glad i alt kaoset etter at de hadde oppdaget husets hemmeligheter og syntes han kunne ha avsluttet boka der. Vi får heller ikke svar på hvorfor de i leilighet 14 har tatt livet av seg, jeg så aldri noen logisk forklaring på dette. En kald vegg er vel ikke nok til å dytte folk så av forstanden? 

15062217

Leave a Reply