sims 4 – første inntrykk

The sims 4 har mange likhetstrekk med alle de nye spillene på sosiale medier og konsoller. Grafikken og måten spillet er satt opp er tatt langt vekk fra originalen og du ser fort at de har tenkt å sende ut spillet på konsoller etter hvert.

Istedenfor den åpne verdenen i sims 3, er nå nabolaget delt inn i soner. Det er flere hus og områder å besøke i sonene og du trenger ikke å laste inn på nytt så lenge du holder deg innenfor en sone. Dette gir mye av friheten du har i the sims 3 samtidig som den ikke er like tung for datamaskinen å kjøre. Jeg syntes sone oppdelingen virket fint så fort jeg forsto den.

Det første jeg gjorde da jeg kom inn i nabolaget var å stille om kamerainnstillingene til the sims 3 standard. Det neste var å lete etter en måte å slå av opplæringen på, noe jeg ikke fant så jeg bare ignorerte den.

Inne på cas merket jeg fort at jeg savnet friheten fra the sims 3 til å lage de mønstrene og farge kombinasjonene jeg ønsket. Det er mange muligheter der, men jeg ser hvor mye penger de kan tjene inn på å slippe noen nye om gangen. Både i bygge menyen og i cas kan man bygge/ kjøpe ferdige sett. Dette var ikke noe for meg da jeg liker å bygge ting selv. Heldigvis har de ikke fjernet denne funksjonen. Kjøpe og bygge meny er blitt satt sammen.

Min første irritasjon var størrelsene på tomtene, de er så små. Jeg er vant til å spille på de største tomtene på de andre spillene og her var de bare en brøkdel. Jeg har bare besøkt det ene nabolaget enda.

Det var også forvirrende at alt er flyttet rundt på skjermen, så du må tenke deg litt om for å trykke på de riktige menyene. Det er vel for slike ting man har opplæringen for, men den er så treg og ber deg gjøre idiotiske ting (som å se på tv og prate med noen) når du er en enslig kvinne uten hus eller tv.

 

Skal utforske mer i morgen, nå er det sove tid her i huset.

Leave a Reply