kattekaos

På fredag brukte jeg alle kreftene for helgen ved å rydde og gjøre klar verandaen min. det var mange timers arbeid og jeg fikk virkelig høre det av kroppen i løpet av natten til lørdag.
På søndag morgen våknet jeg av at noe raste og knuste, men jeg var så søvnig at jeg bare sovnet igjen. Når jeg endelig sto opp skulle jeg til tanta mi fordi hun fikk besøk av besteforeldrene mine, jeg tenkte stolt av meg selv at nå kan jeg også ta imot besøk, for det går an å sitte der ute, og da kom jeg på lyden jeg hadde våknet av.

Jeg var egentlig på vei ut av døra, men måtte stoppe og finne ut av hva som hadde skjedd. Hadde noe knust ville jeg jo ikke ha glasskår liggende rundt så kattene kan tråkke på dem. Jeg visste det ikke var soverommet eller badet for på disse rommene hadde jeg vært så jeg tittet inn på kjøkkenet og her så alt greit ut. Når jeg gikk ut i stua fulgte Sirius etter meg, jeg hadde reagert på at han lå inne på badet sammen med luna og ikke på noen av plassene sine, jeg trodde det var for å finne en kjølig plass. Om vinteren er bade det varmeste stedet og om sommeren det kaldeste.
når jeg beveget meg mot verandadøra startet Sirius å hyperventilere. Jeg trodde han holdt på å kaste opp for lyden lignet veldig på den de lager rett før, men forsto fort at han var redd. Det er første gangen jeg har sett Sirius redd, og de som sier at katter ikke husker hva de har gjort galt i ettertid ble akkurat bevist feil.

Det var jord og knust porselen over alt på verandaen min, her hadde to verandakasser som sto oppå hverandre i vinduskarmen veltet og dratt med seg alt som sto på bordet på veien ned. Den ene kassa var tom for jord, men det var ikke bordet, stolene eller teppet. Først fikk jeg fullstendig latterkrampe, men så, så jeg Sirius sitte i stue døra livredd, da forsto jeg at han hadde hyperventilert i det jeg gikk ut, han var redd jeg ville bli sint. Han var ikke redd for at jeg skulle skade han, for det har jeg aldri gjort og vil aldri gjøre. Men han var nok redd for at jeg skulle skrike navnet hans å være sint. I stedet løftet jeg han opp og koste meg han og fortalte han at jeg elsket han uansett hva han knuste i leiligheten min. jeg kostet opp porselen bitene og gikk til tanta mi.

Når jeg kom hjem igjen var det mye trøste kos å gi ut og han lå å fulgte med mens jeg ryddet opp etter han igjen. Det var jo bare litt jord.

 

Leave a Reply