bok: i shall wear midnight – terry pratchett (discworld 38, Tiffany Aching 4)

I Shall Wear Midnight.jpg
Tiffany har blitt eldre og kommet langt med hekse opplæringen sin. Men hennes tidligere store magiske bragder har vekket oppmerksomheten til en ond fiende av hekser, en ånd som får folk til å hate dem og ville brenne dem.

vi møter Tiffany under festdagene på sletta, her går hun rundt og passer på at ting går bra og svarer på spørsmålene til barna. Selvfølgelig blander de små blå mennene og osten deres seg inn i lekene og skaper kaos. Nå får vi første gang vite at vennskapet mellom Tiffany og Roland ikke er som det en gang var, Roland er forlovet med en annen jente.

Tiffany tar fortsatt vare på baronen og hun er der på hans siste dag. Hun holder på å fjerne smerte fra han da han forteller at han vet hva som skjedde når hun reddet sønnen hans og at han vil betale henne for det. Hun får en liten sekk med gamle gullmynter og han sier at hun kan ta dem imot selv om hekser ikke tar betalt, hun fikk betaling for noe hun gjorde før hun var heks.

Baronen dør og pleiersken hans som har overhørt deler av samtalen deres beskylder henne for å ha drept han, hun stikker av med pengene og sier at Tiffany har stjålet dem. Tiffany reiser til byen for å fortelle Roland at faren hans er død og hun blir overasket over det hatet hun møte. Inne i byen får hun vite at hun har tiltrukket seg denne onde ånden og at han vil komme for henne, nok en gang er det opp til henne å redde alt. Samtidig må hun kjempe mot anklageleser, hjelpe de syke, passe seg for the wee free men (eller passe verden fra dem) takle det å være andelenes og tenåring. Det blir en hard sommer.

Jeg regner med at dette blir den siste boka om Tiffany siden hun nå vokser opp, det var en utrolig god avslutning og jeg kommer til å savne henne-.

This Post Has 5 Comments

 1. Mina

  Terry Pratchett’s discworld er fantastisk!

 2. jiiji

  Mina: ja, jeg har ikke lest så veldig mange av dem. kanskje 10 stk – men jeg koser meg i den verdenen

 3. Mina

  Ja, gjorde jeg også 🙂

 4. jiiji

  Mina: trist at han er så dårlig, blir nok ikke mange flere bøker

 5. Mina

  Veldig sant, men det er nå bare slik livet er 🙁

Leave a Reply