bok: a hat full of sky – (discworld 32) – Terry Pratchett

.A Hat Full of Sky Cover.jpg

 Tiffany Aching bok 2

Tiffany skal endelig reise ut og få opplæring til å bli en ordentlig heks. Hun forlater familien sin og flytter inn til miss level. Misslevel har ikke hatt mange hekser til opplæring fordi de fleste synes hun er for rar. Hun er ett menneske som deler to kropper. Tiffany takler dette greit og starter opplæringen sin og innser fort at å være heks handler mer om å vaske gamle folk og skifte bandasjer enn spennende magiske triks.

Det Tiffany ikke vet er at ett vesen like gammelt som universet forfølger henne og ønsker å besette henne. Vesenet er livredd og søker tilflukt i mektige skikkelser, men den ender alltid opp å ta livet av skikkelsen den bor i. Nac mac feegle ( the wee free men) klanen sender ut en gruppe til å passe på henne ved å lage et fugleskremsel og leke som om de er menneske.

Tiffany møter andre hekse lærlinger i en liten gruppe som ledes av Annagramma. Annagramma blir lært opp av en heks som er gift med en trollmann og derfor tror mer på krystaller, sirkler og annen moderne heksekraft.

Vesenet som blir kalt the hiver, klarer å ta over kroppen til tiffany, men hun er ikke en heks som gir opp uten kamp og med litt hjelp fra sine små blå venner klarer hun å kaste den ut av hodet sitt, men problemet er at den fortsatt forfølger henne og venter på et svakt punkt fra henne for å komme tilbake.

 

Det er opp til tiffany å takle denne utfordringen. Hvordan vinner man over noe som er udødelig? Boka er ikke like god som den første, men underholdende og morsom. Du ønsker virkelig å følge denne viljesterke unge jenta.  

Leave a Reply