bok: the wee Free Men (discworld 30) – Terry Pratchett

Nac Mac Feegle.jpg

 Tiffany Aching bok 1.

Tiffany er en jente på 9 år som ønsker å bli en heks. Det er to grunner til at hun vil bli heks. Den første er at i eventyrboka hun har lest er det bare blonde vakre jenter som blir prinsesser og den brunhårde jenta er alltid tjenestepiken eller heksa. Den andre grunnen er bestemoren sine ord om at noen må snakke for de som ikke kan, og etter at en eldre dame døde fordi landsbygda mente hun var en heks og brant huset hennes og lot henne være ute i kulda bestemte Tiffany seg for at det aldri skulle skje igjen.

Når bestemoren til Tiffany døde etterlot hun et ubeskyttet område og heksa fra drømmene sitt rike prøver å komme inn i vår verden. Først dukker et uhyre opp fra elva og ved å bruke broren som lokkemat tar hun livet av det med en stekepanne. Men når heksa kidnapper lillebroren hennes blir hun rasende og ved hjelp av et lite folk som kaller seg wee free men ,tar hun stekepannen og reiser etter broren inn i drømmenes verden.

Kan en 9 år gammel jente ta plassen etter en mektig kvinne og beskytte hjemmeplassen sin fra alle verdens mareritt? En kjempe fin bok som får deg til å le og lete litt ekstra i krokene etter små blå menn.  

Leave a Reply