bok: Good Omens: The Nice and Accurate Prophecies of Agnes Nutter, Witch – Terry Pratchett, Neil Gaiman.

Goodomenscover.jpg

Verden er skapt og demonen Crowley har akkurat fristet de første menneskene til å ta en bit av kunnskapens tre. De ble kastet ut av hagen og engelen Aziraphale ga menneskene sitt brennende sverd slik at de skulle kunne overleve. De to vennene er litt usikre på hvem av dem som egentlig gjorde det gode og det onde, best å ikke tenke for mye på det.

Vi er i vår tid og demonen og engelen har bodd på jorden sammen i mange århundrer. De deler leilighet og er gode venner selv om de teoretisk sett jobber for hver sin side. Den ene sin side oppfører seg ikke noe særlig bedre enn den andre sin og ondskapen himmel og helvete slipper løs på jorden kan så vidt måles opp mot ondskapen som menneskene skaper.

Den store kampen er på vei og antichrist blir født. Det er meningen at han skal bytte plass med sønnen til en amerikansk diplomat som akkurat nå blir født i et kloster fullt av sataniske skravlete nonner. Det at det blir født en baby til der samtidig skaper fullstendig kaos og alle babyene blir byttet om. Begge sider tror at det er sønnen til den amerikanske diplomaten som er djevelen sin sønn og han får all oppmerksomheten, men da han skal få en djevel hund i 11 års gave og den ikke dukker opp forstår engelen og demonen at noe er galt.

Mens begge sider ruster opp mot den store krigen, prøver venneparet vårt å redde jorden de har blitt så glad i.

XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX

Agnes Nutter var en heks som levde for 300 år siden, hun ga ut en bok med spådommer om fremtiden som aldri solgte bra, dette var fordi alle spådommene hennes var ekte og det var ikke det folk ønsket seg. Generasjoner har prøvd å tolke og leve etter det agnes har skrevet og nå har boka kommet til Anathema. Anathema er også en heks og hun vet at hun lever på kanten av verdens ende. Hun leter etter det som skal ødelegge verden ifølge boka, men synes det er vanskelig å få en nøyaktig posisjon, det er som om det beveger på seg. Den siste dagen møter hun heksejegeren Newton Pulsifer og sammen klarer de å løse spådommene og finner ut av hvor verden skal starte med å gå under.

Xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

The them er en gruppe av fire barn på elleve år. De lever i en idyllisk landsby hvor ingenting er forandret på 11 år. Alt her er som en 11 åring ville ha forestilt seg at ting burde være, det snør på julaften hvert år og er fine varme sommerdager. Ja været er så perfekt til årstidene at meteorologene har begynt å legge merke til det. Gjengen blir ledet av Adam young en 11 åring som har oppvokst som et vanlig menneske, men er skapt til å bringe verdens undergang. Det er ikke lett å finne ut at man har slike krefter som 11 åring, at man kan skape verden akkurat slik som man vil. Og hva en 11 åring ønsker og tenker seg er kanskje ikke det som er praktisk, noe menneskene merker seg når folk fra tibet dukket opp fra joden i lange tunneler og det starter å regne fisk som skal få leve på land.

Xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

De fire rytterne ? krig, sult, forurensning (som tok over etter pest som ble pensjonert da pencelinen ble oppfunnet) og døden. De kommer ridende på sine motorsykler for å skape verdens undergang, men vi får også følge dem litt før hvor vi får vite litt om hvordan de fungerer i samfunnet vårt.

Xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

Det er flere personer med i historien om verdens undergang, men de får du lese om selv.
jeg var ikke helt imponert over boka på starten, men tror dette kan ha hatt noe med at jeg fortsatt var sliten etter sataniske vers, jeg lot boka ligge noen dager og når jeg tok den opp igjen lo jeg og koste meg, som virker mer riktig når man leser denne boka.

Leave a Reply