bok: And Eternity (Incarnations of Immortality 7) – Piers Anthony

And Eternity cover.jpg

I denne boka følger vi spøkelses kona til satan ? Jolie, datteren til Orb som spøkelse ? Orlene og den 15 år gamle jenta Vera som har havnet i problemer.

Boken starter med at Jolie merker at Orlene dør og drar til henne for å se hva som har skjedd. Orlene har tatt livet av seg fordi babyen hennes døde og hun har bestemt seg for å følge han videre. Det største problemet er at hun er god og trekkes mot himmelen, mens sønnen var i balanse og er sendt til inkarnasjonenes verden. Jolie har dårlig samvittighet fordi de var hennes oppgave å passe på kvinnen og bestemmer seg for å hjelpe henne i jakten på sønnen. Det som kunne ha blitt bare litt mer enn en rutinemessig oppgave blir veldig komplisert når de finner ut at Nox, inkarnasjonen av natt har tatt babyen hennes. Det er nå opp til Orlene å overbevise Nox om å gi babyen tilbake. Nox viser Orlene skadene på sønnen sjel og sier at det bare finnes en måte å helbrede han, hun må skaffe en ting av hver inkarnasjon.

Orlene som nå er deprimert ønsker å synke ned til helvete og Jolie oppsøker Luna for å få råd til hvordan hun kan holde Orlene oppe. Luna trenger hjelp med en person og forteller at Jolie kan ta med Orlene inn i denne kroppen og ankre henne, men hvis de gjør dette må de hjelpe kvinnen. Jolie takker ja og døden bringer dem til den 15 år gamle jenta Vera som ligger dopet ned på gulvet innelåst. Vera har rømt hjemmefra og startet å selge kroppen sin for penger, hun blir holdt fanget av haliken sin frem til hun er helt hektet på det narkotiske stoffet forsterket H. jenta som er helt nedbrutt lag gjerne spøkelsene ta over kroppen hennes og sammen klarer de å flykte, få seg arrestert og få hjelp fra en snill dommer som kjenner Luna.

Mens Vera er på bedringens vei tar spøkelsene henne med på jakt etter disse verdifulle tingene Orlene må få fra inkarnasjonene. Hvert møte med en inkarnasjon setter Orlene på prøve og hun innser hvor tøff jobbene deres kan være. De alle tre lærer om synd, hva som er synd og hva som burde være synd. Den store kampen mellom gud og satan er like ved enden og verden holder på å bryte i 3. verdenskrig. Mens luna forbereder det viktige valget hvor hun er skjebne til å gi den avgjørende stemmen, lærer kvinnene seg hvordan ting ikke fungerer som det skal. Men det er først når de skal hente den siste tingen, en velsignelse fra gud, at problemet blir klart. Inkarnasjonen av godhet har blitt opptatt av sin perfektet og bryr seg ikke om verden. På verden blir det nå avgjort om de skal erklære posten som tom og ansette en ny til å ta plassen. Det er under dette valget luna sin stemme er viktig, for om valget kommer frem til Nei, faller verden i satan sine hender.

Avtalen engelen Gabriel lagde med satan holder på å bli avgjort. Men om gud skal bli erstattet er det opp til inkarnasjonene å avgjøre hvem. Det må være enstemmig og derfor kan det ikke være en helt god person, for da vil ikke satan stemme ja og den må være god nok til at de andre sier ja. Jolie lærer seg at alle de personene hun har hjulpet til med å observere de siste årene er alle kandidater til å bli den nye gud.

 

For meg ender denne serien med denne boka, det er skrevet en siste bok om inkarnasjonen av natt, som kom ut 17 år etter denne, men den har fått så dårlige omtaler og jeg føler at det er dumt å lese den når det er så fin avslutning og jeg er blitt så glad i serien.

Leave a Reply