bok: For Love of Evil (6 Incarnations of Immortality) – Piers Anthony

For Love of Evil cover.jpg

Har du lest de 5 tidligere bøkene, vet du når du starter hva som venter deg. Denne personen du følger ender opp med å få en av stillingene som inkarnasjon, denne gangen handler det om inkarnasjonen av ondskap ? satan.

Perry er sønnen til magikeren i byen, han kan sin egen historie om hvordan han ble kjøpt som baby for å bli brukt til ofring, men at presten i bygda lurte trollmannen til å adoptere han. I lys av denne ordningen har han fått den beste opplæringen innenfor kunnskap og magi noen kan tenke seg. Han har invitert en av de unge jentene fra bygda opp til huset sitt, hun hadde ikke noe valg fordi faren hennes skylte faren hans penger. Hun tror hun har blitt sendt der for å tilfredsstille gutten, men han har andre planer. Han vet han kan få hvilken som helst kvinne i bygda, men han vil at kvinnen skal elske han. Han klarer å overtale henne til å komme til å han å få opplæring og mat mens hun blir kjent med han, det fungerer og de gifter seg.

Det har vært uro blant de kristne og flere forsøker å trekke seg vekk fra kirken. Dette reagerer kirken på siden de ikke vil miste makten sin og de starter et korstog. De første som blir angrepet når korstoget kommer til en bygd er magikerne siden de utgjør den største trussel og selv om familien har en plan, fungerer den ikke og både faren og kona til Perry blir drept. Når døden kommer for å plukke opp kona til Perry, blir han overasket siden kona alltid har vært snill og ordentlig. Døden innrømmer at hun har en utrolig godhet i seg, men at det er forbundet en stor ondskap med hennes død og derfor er hun i balanse. Hun kan ikke gå noen steder før denne ondskapen viser seg og Perry bestemmer seg for å feste henne til seg med en blod flekk.

Han flykter fortsatt fra soldatene og det ser ut til at de alltid vet hvor han gjemmer seg og tar livet av de som hjelper han, det er bare tilfeldigheter som har hindret han fra å bli drept enda. Tilslutt forstår han at noen sporer han når han bruker magi og derfor må legge dette vekk. Han møter en gruppe munker som synger for å få inn penger. Han har et medfødt magisk talent som sanger og blir fort tatt inn i denne gruppa. Hans magiske musikk blir ikke sporet opp da det er en annen type magi.
han klatrer i rang og siden han er sint på djevelen som har klart å legge ondskap på kona sin sjel, gjør han alt han kan for å motvirke ondskap. Han spiller i kulissene og har hjelp fra kona, så djevelen oppdager ikke at det er en person som står bak alle fallene hans. Eller oppdaget det ikke før Perry klarer å sette sperre for hans største plan om ondskap. På denne turen hvor de stopper djevelen fra å ødelegge Europa tar spøkelses kona hans over en kropp og de har sex. Dette er en stor synd siden han er en munk og blir enda større da han ikke tørr å innrømme dette ovenfor de han bor med.

En stor synd er alt som skal til for å gi djevelen en hånd over han. Selvfølgelig kan han snu seg vekk, men finner fort ut at han ikke er sterk nok til å motstå fristelsen djevelen tilbyr. Kona hans forsvinner og han ødelegger alt det gode han har bygd opp. Det gjør han vont og han skammer seg, men han kommer seg ikke ut av fella djevelen har satt opp for han. Det er meningen at han skal vite at han kunne ha kommet unna og han hadde vært sterk nok, dette er hans straff. Demonen som er sendt til han blir betatt av han og derfor starter å hjelpe han. Når han holder på å dø og djevelen kommer for han forteller hun ikke djevelen om den gode flekken med blod på armen hans og han ender med å ta livet av djevelen. Med bare sekunder igjen av livet sitt oppfordrer demonen han å ta stillingen som inkarnasjonen av ondskap.

Det er ikke bare å ta over en verden av demoner, han må bevise at han kan håndtere dem og har en måned på å klare dette. Perry er en veldig god mann som nå har kontoret som ondskapen. Han prøver å få hjelp fra de andre inkarnasjonene, men de vil ikke prate med han og ydmyker han. Bare inkarnasjonen av tid er villig til å prate med han. Han klarer å ta makta og gjør en god jobb som satan og når inkarnasjonen av moder natur skifter bestemmer han seg for å ta hevn over inkarnasjonene. Ved å flytte på et menneske bringer han ut den sorte pest på verden. Han ser på at inkarnasjonene jobber livet av seg for å ordne opp i rotet som oppstår på jorden og innser ikke smertene han har påført menneskene før en ung kvinne ofrer sjelen sin for å få en samtale med han, men det er ingen ting han kan gjøre for å stoppe pesten nå.

Han prøver å prate med gud om grensene på godt og ond. Han synes det er alt for mange gode sjeler som havner i helvete, men gud er bare opptatt av hvor perfekt han er og satan lager en avtale med engelen Gabriel om at han skal få den største makten om ham klarer å få overtalt en av kvinnene i tre generasjoner om å bli på hans side. Han får bare vite navnet og blir sjokkert når han finner ut at det er flere århundrer til denne kvinnen blir født.

Vi hopper frem i tid og tar opp igjen historien vi nå har sett fra de andre inkarnasjonene sin side. En god satan som bare vil det beste for menneskene, men som blir motarbeidet av inkarnasjoner som har sterk tro på sin gud. Historien fortsetter litt lengere enn der bok 5 sluttet.

Leave a Reply