film: Divergent

På fredag var jeg og kusina mi på festpremiere på Divergent. Vi koste oss, selv om jeg var ganske irritert før filmen startet siden de viste en musikkvideo som egentlig viste hele filmen.
Filmen var underholdende og vi kjedet oss ikke, noen ganger lo vi og andre ganger måtte jeg smile over publikum sin reaksjon over sener de viste straks kom. Det er virkelig en spesiell følelse å se filmen med fans som puster, skriker og klapper i takt.

Filmen er ganske tro mot boka. Vi møter 16 år gamle Beatrice i et fem delt samfunn. Etter en stor krig ble de overlevende enige om å dele seg inn i fem grupper, disse faksjonene vil bestemme hvordan de skal leve resten av livet. De fryktløse, de intelligente, de ærlige, de harmoniske og de selvofrende. Når de er 16 år skal de ta en test som forteller dem hvor de hører hjemme og dagen etter velge hvor de vil bo. Selv om testen sier hvor de passer inn, er det opp til enhver å velge.

Under testen får Beatrice vite at hun passer inn i tre grupper, dette er veldig uvanlig og kalles divergent, ingen må få vite hva hun er for da vil de drepe henne. Hun står nå med valget om å bli hos de selvofrende og foreldrene sine, de fryktløse som hun alltid har beundret og de intelligente som faren hater. Hun velger de fryktløse og kommer inn i en hverdag helt motsatt en den hun har vokst opp i. her er det vanlig å sette seg selv først mens man sloss, utfordrer skjebnen og klatrer opp i systemet. Ikke alle de som valgte fryktløs får bli en del av gruppen, bare de beste, de som ikke er gode nok blir kastet ut på gata og blir fraksjon løs.

Beatrice eller Tris som hun nå kaller seg må jobbe fra å være på bunnen til å kunne bli, men hun er ikke flink til å holde munnen igjen og havner fort i problemer med den ene læreren deres. Den and re finner ut av hva hun er og vil hjelpe henne. Når prøvetiden nærmer seg slutten oppdager Tris et plot mot hennes tidligere fraksjon og familie.

Leave a Reply