bok: Being a Green Mother (5) – Piers Anthony

Piers Anthony - Being a Green Mother.jpg

Historien om Orb

Vi møter Orb for første gang når hun er fire år og våkner av en fantastisk lyd, hun løper ut for å prøve å finne den, men den forsvinner. I stedet møter hun noen vann nymfer som hun blir venner med, men mens hun er ute i vannet og leker med dem blir hun tatt av strømmen og ført ned mot det dårlige vannet og de syke vann nymfene som vil skade henne. Heldigvis blir hun reddet av faren sin og han er så glad over at hun har funnet den magiske musikken at han ikke er sint på henne for å sette seg selv i fare.

Orb vokser opp sammen med Luna og begge har hvert sitt magiske talent. Luna kan male og Orb synge. De får hjelp av tre nymfen som var så glad i faren til Luna. Første gang de er på besøk hos tre nymfen prøver noen sigøynere å stjele dem. Da sigøynerne innser hvem de er må de gi dem en gave for å stoppe tre nymfen fra å sladre til den store magikeren (faren til Luna) først prøver de å gi dem en gratis lesing av fremtiden, men begge jentene er sperret for dette, men de hadde snakket om en sang og Orb ville vite alt de viste om denne sangen, the Llano. Fra nå av er Orb sin store drøm å finne denne mektige sangen.

Når Luna og faren flytter til USA, legger Orb ut på sin jakt etter sangen. Ved hjelp av å være smart, vakker og ha et utrolig sang talent reiser hun verden rundt i jakt på sigøynerne sin opprinnelse, ryktet skal ha det til at hun kan finne sangen her. Hun har mange opplevelser på turene sine, blant annet forelsker hun seg i den indiske prinsen Mym og får hans barn. Når faren hennes dør må hun forlate barnet til en venninne som skal finne en fin adoptiv familie til datteren og reise hjem.

Hun hører at faren til Luna også er død og reiser over til USA for å besøke henne. Her finner hun ut at luna har forelsket seg i døden og lever opp til sin del av spådommen. Det er tydeligvis hun som kanskje gifter seg med ondskap. Luna og døden hjelper henne med å opprette et band og finne venner som også leter etter denne magiske sangen. De reiser USA rundt på turne samtidig som de leter etter denne sangen. Sakte men sikkert lærer Orb flere og flere deler av the Llano og gjør mirakler rundt seg.

 

En dag kommer moren hennes på besøk som en del av skjebnen og advarer henne om at satan har planer i gang og at moder natur vil hjelpe henne å sloss mot planen hans. Hun lærer seg en del av Llano som skal hjelpe henne, men det er en duett og hun er avhengig av at en annen svarer på hennes rop om hjelp. Når Natasa svarer og synger for henne forelsker hun seg, men flere inkarnasjoner oppsøker henne og varsler henne om at satan ikke er ferdig og de tester Natasa om og om igjen. Kreftene hennes øker og det er nå klart at hun er på kanten til å ta over som den grønne moderen, men ved å gjøre dette gir hun opp livet med Natasa og muligheten til en familie. Valgene som nå står foran henne vil ikke bare påvirke henne, men hele verden.

Leave a Reply