bok: Wielding a Red Sword (4) – Piers Anthony

Wielding A Red Sword by Piers Anthony.jpg

Mym sniker seg rundt i bakgatene med ansiktet dekket til med bandasjer, han er ikke skadd, han må bare ikke bli kjent igjen. Han stopper ved et omreisende sirkus og når en kvinne med magisk stemme synger bestemmer han seg for at dette er noen han kan stole på. Han banker på døra til Orb og etter å ha forklart at han stammer blir invitert inn. Han ønsker å forlate landet og trenger hjelp, han er villig til å jobbe for å reise med dem. Orb forsikrer seg om at han ikke er en kriminell på rømmen og Mym får jobb med å stelle dyrene, i stedet for bandasjer får han en klovnemaske å skjule seg bak, sirkuset spør ikke spørsmål. Etter en liten stund forteller han at han kan opptre og etter en genial opptreden for sjefen blir han forfremmet til å bli en del av showet, de gir han navnet Mym. Mym kommer godt overens med resten av det omreisende sirkuset og han oppdager fort at dette er et folk som står opp for sine egne, og han har blitt en del av dem.

Mym forelsker seg i sangeren Orb og dette er ganske klart for resten av sirkuset. En dag da Orb vil ut å handle i en stor by tilbyr han å passe på henne, de møter på en gjeng ranere og Mym tar liv av dem alle sammen, Orb er gjemt i et hjørne og ser ingenting. Men hans kamp egenskaper sier mer om han en det han ønsker og sjefen for sirkuset sier at han må fortelle Orb sannheten, han er en prins som har rømt hjemme fra. Familien hans har holdt han skjult grunnet at han stammer og har en storebror som vil ta over kongeriket, men selv om han har vært gjemt fra folk har han hatt en prins sin opplæring. Han liker livet sitt her hvor han føler han har funnet en familie som godtar han som han er. Han og Orb blir sammen og har det fint frem til noen soldater kommer og henter han, de har vist hvor han var hele tiden. Broren hans er død og han må komme tilbake til slottet for å gifte seg og ta over kongeriket.

Han har ikke noe annet valg enn å forlate de nye vennene sine, men lover seg selv at han aldri skal elske noen andre enn Orb. Tilbake på slottet blir han låst inne i en av luksus boligene frem til han aksepterer å gifte seg med prinsessen som er plukket ut for han. Han nekter og faren sender damer for å underholde han i denne perioden, først avviser han dem, men når han innser at faren kutter av hodet på hver kvinne han avviser innser han at den kampen er over. Tilslutt sier faren at han skal få slippe unna giftemålet om han aksepterer å først tilbringe en måned med prinsessen på et slott for nygifte, Mym tror han har vunnet og sier ja.

Dette slottet er magisk og gjør at alle der kan høre de andres tanker, derfor er det viktig at det ikke er noen andre til stede. Prinsessen og prinsen tror de skal klare å motstå hverandre, men det er lagt in mange triks for å få dem til sammen og til slutt innser Mym at hun trenger han og han forelsker seg i henne. Kongene er fornøyde og nå må Mym lære seg hvordan han skal styre landet og ekteskapet blir satt litt på vent. Både Mym og Rapture gjør det bra og i et møte med en felles nabo sier kongen der at han ønsker å gifte bort sine to barn med dem og lage en union mellom alle tre landene. Selvfølgelig nekter begge og landene til Mym og Rapture holder på å gå i krig. Det har vært en liten pause uten konflikt på jorden og derfor ble plassen som mars ? inkarnasjonen av krig ledig. Når det ikke er en til å velge ut den nye Mars går det røde sverdet til den i krigen som er sintest, som i dette tilfellet er Mym. Med litt hjelp fra moder natur får han to personer til å ta over som han og Rapture og de reiser til sammen til Myms nye slott.

 

Selvfølgelig står satan klar til å ta imot den nye inkarnasjonen og som de før han må han lære seg hvordan han skal håndtere både ondskapen og den nye jobben sin. 

Leave a Reply