bok: With a Tangled Skein (3) Piers Anthony

With a Tangled Skein by Piers Anthony.jpg

Niobe er 21 år og blir sett på som sin generasjons vakreste kvinne. Man skulle tro at det å finne en ektemann ville hvert enkelt for denne vakre kvinnen, men familien vil ikke la henne gifte seg under sin status og de fleste mennene har gått ut i krig og død. Familien arrangerer et bryllup med en 16 år gammel gutt fra en god familie og Niobe setter seg sterkt imot, men familiene vinner frem til slutt.
I en hytte i skogen bor de nygifte som begge er overveldet av dette ekteskapet og ikke helt sikker på hvordan de havnet her, men de er lydige barn og innser at slik må det være. Niobe finner ut at mannen gjerne vil fortsette på skole og oppmuntrer dette. De finner en vei rundt sex da dette viser seg å være vanskelig å gjennomføre.

Mens Cedric går på skolen lever Niobe alene ute i skogen, men hver gang hun besøker mannen sin på skolen blir hun litt mer forelsket etter som han utvikler seg til å bli en mann. Da to tenåringsgutter prøver å voldta henne og Cedric dukker opp å redder henne gir hun han hele sitt hjerte.
Sommeren blir mye bedre enn den første tiden sammen, men høsten kommer med nye skoletimer og Niobe oppdager at hun er gravid. Hun vil ikke at Cedric skal komme hjem fra skolen, hun vil at han skal fullføre. Moren hennes kommer å holder henne med selskap og er der for hjelp og rett før Cedric kommer hjem blir det født en liten gutt.

Cedric har ingen planer om å forlate familien sin for å fortsette utdannelsen, det er for mye på spill forklarer han mens han kaster seg ut i en kamp om å bevare våtområdene rundt hjemmet deres. En av ønskene hans er å få lagd en magisk formular som gjør at dyrene som blir skutt på kan skyte tilbake, da ville det blitt litt mer rettferdig jakt mente han.
En dag han tar med sønnen ut på en tur i skogen blir han skutt av en jeger. Mens han ligger for døden på sykehuset oppsøker Niobe døden for å forhandle om livet hans. Hun får på kort tid møte de fleste inkarnasjonene, men de kan ikke hjelpe henne. Det var djevelen som hadde arrangert dødsfallet, men det var meningen at hun skulle ha vært der og ikke Cedric, han hadde vist hva som skulle skje og tatt plassen hennes. Hun hadde en viktig fremtid som skulle hindre satan å ta over verden og han elsket henne. Etter hun har sagt farvel med Cedric og etterlatt sønnen hos noen slektninger hun viste ville ta godt vare på han, blir hun en del av skjebnen.

Hun lever i mange år som en del av skjebnen og følger med mens sønnen vokser opp. En dag under et marked blir sønnen og den 12 år gamle eldre fetteren spådd. De skal begge gifte seg med den vakreste av deres generasjon og få hver sin datter. Den ene datteren skal bli sammen med døden og den andre kanskje gifte seg med ondskapen. Den ene jenta skal bekjempe satan den andre bli en reinkarnasjons. Fetteren gjør det beste han kan for å unngå denne spådommen og gifter seg med en god kvinne som ikke er generasjonens vakreste, de får en datter sammen som er utrolig vakker. Niobe sin sønn trekker seg tilbake for å studere magi og det tar mange år før han møter fetteren sin igjen, da ser han datteren hans og forelsker seg umiddelbart. Under bryllupet blir fetteren sin kone drept og gjør dagen til en blanding av sorg og glede.

Sønnen og konen jobber begge hardt og det virker ikke som om det skal komme noe barn. Niobe besøker fetteren til sønnen sin og etter en lengere samtale forstår de at spådommen handlet om dem to, hun var nemlig den vakreste av hans generasjon. Da de skal besøke den grønne moren for å høre om dette er riktig blir de utsatt for en del tester og under disse testene utvikler det seg kjærlighet. Hun forlater jobben sin og giftet seg med han.

Nesten samtidig får hun og sønnen hennes hver sin jente, de var begge nydelige og hadde hver sin magiske evne. De ble begge kaldt opp etter månen, Luna og Orb. Når jentene har vokst opp og mannen hennes er død får hun nok en gang besøk av skjebnen, satan har lagt det opp slik at alle tre formene av skjebnen skal trekke seg samtidig og de tror han prøver å gjøre noe faenskap. De vil at hun skal komme tilbake slik at det finnes noen med erfaring og kanskje klarer å motstå djevelen. Hun har ikke mye å leve for i livet sitt lengre og sier ja. Hun har nå en annen jobb enn den hun hadde første gang og det går ikke feilfritt den første perioden. Hun blir kastet inn i krigen om fremtiden til Luna og datteren Orb og må ofre sjelen sin for å klare det.

elsker denne serien

Leave a Reply