bok: bearing an hourglass – Piers Anthony

Bearinganhourglass.jpg

Denne boka er satt lengre frem i tid enn den første. Vi følger Norton en voksen mann som har valgt å leve utenfor samfunnet i skog og mark. Dette er ikke fordi han er rar eller ikke kan holde en jobb, man må nemlig søke tillatelse for å få bruke den falske villmarken som er bygd på toppen av byene. En kveld når han holder på gå tom for mat får han besøk av et spøkelse som ønsker en spesiell tjeneste. Han kom fra en mektig familie og døde før han fikk barn. Familien løste dette ved å gifte en ung kvinne til spøkelse, hennes oppgave er å få en arving. Spøkelse kan selvfølgelig ikke hjelpe til med dette, så det er hans oppgave å finne en mann som vil gjøre kona hans gravid. Barnet vil ikke ha noen tilknytning til den biologiske faren og arve familiens rikdom. Det er selvfølgelig opp til kona å godta mannen som skal være den biologiske faren, og frem til nå har hun avvist alle de han har foreslått. Hun har den magiske evnen til å kunne se hvem som er den riktige for henne og derfor venter på den rette.

Norton er ikke helt sikker på hvordan han lar seg overtale, men godtar å møte kvinnen som han snart forelsker seg i. forelskelsen er ikke et problem, heller en fordel da han kan bli hos kvinnen, bare ikke gifte seg med henne. Det tar tid før hun blir gravid, men tilslutt gir moder natur henne en sønn og ting forandrer seg. Hun legger all sin kjærlighet og oppmerksomhet på babyen og da spøkelse returnerer og forteller at han gjorde en avtale med moder natur om at han skulle være den biologiske faren, men hadde glemt at det var en dødelig sykdom i familien, han er sikker på at babyen har denne sykdommen. Selvfølgelig prøver familien og leger å gjøre alt de kan, men gutten er ikke til å redde og da guten dør kommer døden og forteller han at han ikke må ta på seg skyld for det kvinnen han elsker har tenkt å gjøre. Nesten to uker etter babyen dør tar kvinnen livet av seg selv, Norton reiser tilbake ut i villmarken.
Spøkelse har dårlig samvittighet samtidig som han liker Norton og prøver først å få han tilbake til sin nye kone, men når Norton nekter dette finner han en annen løsning for å hjelpe på samvittigheten. Jobben som Chronos skal straks bli ledig og det eneste Norton trenger å gjøre for å få denne jobben og bli udødelig er å ta opp timeglasset av gull som vil dukke opp et bestemt sted. I det han tar i timeglasset starter verden å gå baklengs og han opplever mye rart med å hoppe frem og tilbake i tid, heldigvis kommer skjebnen med plakater og hjelper han å få orden på tiden. Nå skal han leve livet baklengs fra resten av verden frem til da han ble født, da tar en annen over jobben hans. Men å være den som styrer tid er ikke lett når du havner midt i et drama mellom djevelen, døden og en kvinne med navnet Luna. Djevelen gjør alt han kan for å stanse Luna fra å gi sin stemme og har ingen begrensninger på hvordan han prøver å manipulere den nye Chronos til å hjelpe han eller gjøre feil.
vi finner nå ut at det er bare snakk om år før Luna skal gi den avgjørende stemmen, så vi møter henne og døden ca 20 år etter forrige bok.

Jeg var ikke like glad i denne boken som jeg var i den første. Jeg var overlykkelig da døden dukket opp og var veldig fasinert på starten, men alle eventyrene som djevelen lot han oppleve ble for dårlige og irriterende for meg, små historier innenfor historien som ikke hadde noe med hoved historien å gjøre. Jeg forstår meningen med dem, men siden jeg var lang foran Chronos i forståelse følte jeg det bare var bortkastet tid. Men allikevel en god bok.

This Post Has 2 Comments

  1. jiiji

    Victoria Wisløff: takk

Leave a Reply