film: hundreåringen som klatret ut vinduet og forsvant
Jeg vet ikke hva mer jeg kan si en at filmen var genial. Når han var 9 og moren døde, var hennes siste ord: ikke tenk så mye, se hvor det førte faren din. Ting er som de er og blir som de blir. Dette blir livsmottoet til allan og er vel egentlig hvorfor han klatrer ut av vinduet på aldershjemmet mens de andre gjør klart feiringen til hans 100 års dag. Kanskje ikke verdens smarteste og da en ung mann ber han passe på en koffert mens han går på do og bussen hans kommer, ja så tar han med seg kofferten på bussen. Nå starter en jakt på en savnet 100 åring både fra politiet og mc klubben sin side, selv snubler han over snåle personligheter som ikke har noe i mot å dele inneholder i kofferten med han 50 000 000 kroner. Mens vi følger hans reise med pengene får vi flere tilbakeblikk på livet hans som ikke har hvert rolig, han har møtt alt fra diktatorer til amerikanske presidenter og var med på å finne opp atombomben, fordi han likte å sprenge ting. 

Leave a Reply