film: powder

Filmen starter med en ambulanse som kommer frem til et sykehus, det er en gravid kvinne som blir fraktet dit sammen med mannen sin. Dessverre dør kvinnen, men babyen overlever. Vi forstår at noe har skjedd siden legen minner faren om at ufødte barn går igjennom det samme som moren gjør, de er usikre på hvor store skader barnet vil ha, nå kan de konstantere at han ikke har pigmenter ( albino). Faren insisterer på å se sønnen sin, men blir skuffet da har ser guttungen og hevder at ungen ikke er hans før han stikker avgårde. Maskinene rundt guttungen tar av.
Så hopper vi frem til en gård hvor mannen i huset har dødd, politiet vet det gjemmer seg en gutt i kjelleren til mannen som de tror er bestefaren. De er sikre på at mannen døde en naturlig død og er ikke sikker på hvorfor gutten gjemmer seg. Politimannen har ringt datteren sin som driver et barnehjem i nærheten for å se om hun kan prate med han. Gutten som har rommet sitt nede i kjelleren er helt hvit, har røde øyne og gjemmer seg for solen. Han forteller at han har jobbet på gården tidlig om dagen før sola ble for sterk, han gjemte seg fordi bestefaren hadde fortalt han at når han døde ville det komme folk å ta han med seg.
Gutten som blir kalt powder har hvert isolert fra samfunnet og selv om han er vel lest og intelligent, er det mange ting han aldri har sett før eller forstår. Han får plass på barnehjemmet og starter på skolen, men han forstår straks at forskjellen mellom han og de andre menneskene er for store, han vil bare hjem. Om det ikke er vanskelig nok å se anderledes ut, er han ekstremt intelligent og tiltrekker seg strøm.
filmen var grei, men jeg syntes nok at det maset med elektrisiteten ble litt mye. Ikke bare skal han kunne se tankene og følelsene til ting og dyr, han skal være elektrisk? Og dette i en dramafilm?
Beste strofe fra filmen: – trodde aldri jeg skulle se en mann som var for hvit for deg.

Leave a Reply