Allegiant -Veronica Roth ( divirgent trilogi bok3)

Allegiant novel cover.jpg

spoilers !!!!

skal jeg skrive om denne boka og tankene mine om den, må jeg ta med slutten, så tenkte jeg skulle advare om dette på forhånd. Dette står i delen om mine tanker og ikke beskrivelsen av boka.

Tris og vennene hennes er anklaget som foredere og venter på avhør, men four advarer dem om at de kommer til å bli satt under sannhetserumet og at det er opp til Tris å finne på en historie som beviser alle sin uskyld, hun er den eneste som kan lyve under serumet. Det er hardt for four å være ved sin mors siden når han egentlig planlegger å svikte henne og han hopper fort på første mulighet til å forlate byen. De reiser ut for å finne ut av hva som er der ute, men det de finner er langt utenfor deres fantasi. Filmen Tris jobbet så hardt å få ut var delvis løgn, det er en verden der ute, men de var ikke der inne for å hjelpe de utenfor. Mens Tris og vennene oppdager den virkelige verden, sannheten og blir kastet inn i et opprør eller to, fortsetter konfliktene inne i byen og det er på grense til å bli et tredje slag. Noe må gjøres for å stoppe de i byen fra å drepe hverandre og for å stoppe de utenfor med planene deres.
*****
Det er mye kriging, svikt og forvirring i denne boka også, men når vennene møter resten av verden blir det et fascinerende vindu inn i en fremtid vi ikke vil inn i. Mennesker er like dømmende som vanlig, men har gått bort i fra religioner og hudfarge til å skille dem. Nå er det de genetiske rene og de genetiske manipulerte. De «rene» har satt seg over de manipulerte og prøver å fikse dem igjen, men de behandler dem ikke helt som andre mennesker, de er mindre verdt.
Jeg hadde litt lyst til å legge vekk boka da jeg var kommet ca halvveis, jeg så hvor historien ledet og jeg var virkelig ikke sikker på om jeg orket en runde til. Det skal en sterk forfatter til for å ta livet av hovedpersonen og helten, og jeg er glad hun gjorde det, ellers ville det ha ødelagt hele trilogien, men når jeg inn så dette var jeg redd for en ny runde med krangler og svik, men det ble løst ganske fint. Litt oppgitt over Tris sitt møte med moren når hun dør, men forfatteren følte vel at hun måtte ha en slags god slutt for henne også. Jeg elsket ikke serien, den holdt ikke interessen min hele tiden, jeg kommer ikke til å lese den på nytt, men jeg kan vurdere å se første film, men bare vurdere.

This Post Has 2 Comments

  1. Sammy

    Hei! Jeg lurte på hvordan du fikk tak i boka! Har lett overalt og finner ingen bokhandler om selger den! 🙁 Please svar fort!

Leave a Reply