bok: Divergent – Veronica Roth

Divergent (book) by Veronica Roth US Hardcover 2011.jpg

Tris lever i en verden hvor mennesker er delt opp i 5 grupper:

abnegation – for de som er selv oppofrende
amity – for de fredfulle
candor – for de ærlige
duntless – for de modige
erudite – for de kunnskapsrike

nå som Tris er 16 år skal hun ta testen som forteller henne hvor hun hører hjemme, dagen etterpå skal alle 16 åringene velge hvor de vil høre til. om de vil bli hos familien eller høre på testen og flytte. Dessverre går ikke testen til Tris som den skal, i stedet for å plassere henne i en gruppe har den plassert henne i tre, hun er divergent. Hun blir tidlig advart mot å fortelle noen om dette siden de som er divergent har en tendens til å bli borte.
Under valg seremonien velger hun å bli del av duntless, og det viser seg fort at her er spillereglene helt anderledes enn hun var vant til hos abnegation. 16 åringene blir satt opp mot hverandre i tre runder, og de som ikke klarer seg ender opp en uten en gruppe å være del av og blir kastet ut på gata. Her må hun lære seg å slåss, bruke våpen og møte fryktene sine, men mest av alt skjule for alle de andre hemmeligheten sin.

Jeg leste boka siden vi fikk den med under førpremieren til catching fire, var bedre enn forventet og jeg var veldig glad for at kjærlighets delen var dempet veldig ned.

#divergent #veronicaroth #BeatricePrior 

Leave a Reply