film: Mortuary

Jeg setter meg til og gleder meg til hva jeg håper er en god eller grei skrekkfilm, men jeg ble veldig skuffet. Jeg tenkte jeg skulle gå for et klassisk oppsett med familien som flytter inn i et hus som bygda mener er hjemsøkt. Men dårlig film beskrivelse og en forfatter sitt ønske om å slå sammen så mange sjangere som mulig, ble til et kaotisk søl. Filmen var så lite skummel at rett etter jeg så den gikk jeg ned i kjelleren, fant ut at lyse hadde gått på utsiden, brydde meg ikke, åpnet de nye dørene og fant ut at de ikke sto oppe som de tidligere men smelte igjen bak deg, gikk bort til boden min og fikk nesten latterkrampe. Hvis du ikke klarer å skremme en mørkeredd jente som har hatt angst i hele sitt liv vekk fra kjelleren har du gjort en dårlig jobb.
Filmen handlet om en familie som flyttet inn i en liten bygd for å starte på nytt. Mannen hadde akkurat død og moren hadde måtte lære seg et yrke. Moren valgte å jobbe med å balsamere lik og familien flyttet inn i et nedlagt likhus med tilhørende gravplass. Du får aldri følelsen av at familien har problemer eller samhold, de går bare videre med sitt, de konfliktene som kanskje ville ha oppstått forsvinner i bakgrunnen.
Det er når moren skjærer seg på en glassbit i kjelleren at vi for første gang får møte monsteret vårt, en mugg lignende ting som suger til seg blod. Egentlig er ikke mugg som beveger seg så veldig skummelt, noe de i huset virker å være enig med meg i siden de ikke bryr seg så mye om muggen over alt i huset. De vasker det bort og prater om det, men mest som om det skulle ha hvert en liten støvflekk.
Senere i filmen, etter at noen slemme ungdommer som skal ha sex blir drept, finner vi ut at muggen kran krype inn i døde folk og gjøre dem om til levende zombier. De smitter mennesker ved å kaste opp over dem slik at de får muggen i seg. Så nå har vi en hel haug forskjellige vandrende døde og ikke døde monstre som prøver å fange barna. Denne mugg lignende greia blir forresten passet på av en missdannet gutt som forsvant da han var ung. Det gikk rykter om at han var blitt mishandlet av foreldrene og alle trodde han var død frem til foreldrene en dag plutselig hadde fått skjert opp strupen. Jeg sa det var en blanding av mange sjangere.
Kort oppsummert: det er en skrekkfilm om en bloddrikkene, parasitt/ sopp som får døde til å gå, som blir passet på av et misfoster i et forlatt likhus/kirkegård som skal i følge de lokale være hjemsøkt av gutten som ble mishandlet av foreldrene sine. 

Leave a Reply