den store kattejakten

Når jeg var på senteret i dag handlet jeg inn for mamma, når hun kommer hjem fra jobben plukker hun opp varene her siden hun passerer leiligheten min på veien hjem. Jeg viste hun var på vei og at telefonen som ringte betydde at hun sto på utsiden, de fleste unngår å bruke ringeklokken ute siden den kan skremme livet av Luna. Men luna er ikke dum og hun gikk rett foran bena mine mens jeg fortet meg mot døren for å åpne, plutselig banket det på døra til leiligheten og noen hadde låst inn mamma, jeg åpnet døra og slapp mamma inn. Hun kunne også huske å ha sett luna i gangen, men da hun skulle hilse var hun helt borte.
Først lo vi litt av det mens jeg tittet på alle luna sine favoritt sove steder, jeg kunne ikke se henne i det hele tatt og snart ble søket mer alvorlig. Døra til oppgangen hadde hvert åpen og selv om verken jeg eller mamma så henne gå ut, er katter raske når de vil. Mamma gikk ut i oppgangen for å lete men kom fort tilbake med den ikke fullt så gledelige nyheten om at alle kjellerdørene var åpne… hadde hun løpt ut var det 5 oppganger hun kunne ha gjemt seg i.
Jeg gikk igjennom klesskap, dro ut tingene under senga og lette bak alle bøkene i bokhylla. Luna var ikke å se. Mamma startet å lete i oppgangene mens jeg gikk enda mer detaljert til verks. Jeg løftet på alt som kunne løftes på, krøp på gulvet for å se under alle ting og dyttet på alle ting som hang. Alle vesker, sekker og poser ble sjekket og da mamma kom inn var hun redd for at luna kunne ha gått ut. Døra til oppgangen sto også åpen når hun kom. Jeg sa at dette var veldig lite sannsynlig, hun kan tørre å gå ut i gangen, men hun ville satte poten ut i den kulda. Men har noe i oppgangen skremt henne er det jo selvfølgelig mulig, og om luna havner ute, da sliter vi. Hun er så redd alt at det er umulig å vite hva hun vil gjøre.
Mamma gikk ut for å se rundt blokka mens jeg skulle fortsette å lete inne. Hun hadde spurt meg om det fantes noen godbiter luna var så glad i at jeg kunne lokke henne ut, men hun liker best tørforet sitt. Før jeg startet leterunde 4 måtte jeg en rask tur på toalettet og siden ytterdøra var ulåst lokket jeg baderomsdøren. I det jeg lukket døra tenkte jeg at når jeg åpner døra igjen sitter hun på utsiden. Jeg vet kanskje ikke noe luna elsker nok til å komme frem for, men jeg vet hva hun hater mest av alt, stengte dører.
Når jeg var ferdig på toalettet og åpnet døra satt hun der å så stygt på meg, hvor hun har hvert aner jeg ikke, men det var inne i leiligheten et sted. Ringte mamma og fortalte at hun hadde dukket opp og hvordan. Hun lo litt, ikke mange katter du kan lure frem ved å gjøre det de hater mest.

#katt  #kjærledyr

Leave a Reply