bok: partials – Dan Wells

Partials (Partials, #1)

Det er 11 år siden the Partisals forsvant etter å ha vunnet krigen mot menneskene ved å slippe ut det ekstremt dødelige viruset MR. Bare en minimal del av befolkningen var immune og de har samlet seg på Long Island utenfor Manhattan. Her lever alle de ca 36 000 menneskene som overlevde, enten i byen eller på gårds samfunn rundt om. Vi følger Kira som var 5 år da verden kollapset, nå er hun 16 og jobber innen for medisin. Hovedoppgaven de har på baby avdelingen hvor hun jobber på er å skrive ned fakta om hvert eneste nyfødt som dør, og det er mange. Det har ikke overlevd en eneste baby på disse 11 årene og i desperasjon for å holde rasen i live har de som styrer bestemt at alle kvinner på 18 og over skal til enhver tid være gravid. Denne loven har skapt splittelser i samfunnet og det finnes en opprører gruppe som vil ta over makten for å beskytte retten til egne valg.

Når adoptiv søstera til Kira blir gravid, bestemmer Kira seg for å løse gåten om sykdommen en gang for alle. Etter noen raske undersøkelser kommer hun frem til at alt rundt mennesker og sykdommen er forsket på allerede, men ingen har sett på en partisal og sykdommen. Siden de voksne fortsatt er livredde disse menneske lignende soldatene, samler Kira en gruppe med venner og legger ut på jakt ett en.

 

Jeg er imponert over at boka klarte å overaske meg, jeg trodde jeg hadde lest så mange i denne sjangeren at jeg kunne se alle mulige veier historien kunne utvikle seg. Boka er på tre deler og beskriver det nye samfunnet veldig bra. Jeg likte boka veldig godt og venter nå bare på filmen ( lager de ikke film av alle bøker for tiden?)

Leave a Reply