gresskar pai

 

 Paibunn

1 Ha alle ingrediensene til paibunnen i en foodprosessor og kjør til en fast deig. La paideigen ligge i kjøleskapet i ca 30 minutter før du kjevler den ut.
2  
Finn fram en paiform og forvarm stekeovnen til 200 °C.

Fyll til gresskarpai

3 Mens paideigen ligger kaldt, damper du gresskarkjøttet til det blir mørt. Bruk en dampkjele eller kok det i vann i 15-20 minutter. Sil av overflødig vann og sett kjøttet til avkjøling. Mos deretter kjøttet for hånd eller i en foodprosessor, slik at det blir til en fin gresskarpuré

Steke paibunnen 

4. Kjevle eller trykk deigen ut i en smurt paiform. Prikk med en gaffel. Forstek paiskallet i ca. 10 minutter (hvis du bruker Nå Paibunn trenger du ikke forsteke deigen). Sett ned varmen til 180 °C.

Videre om paifyllet

5. Bland sammen mel, bakepulver, salt, kanel, allehånde, ingefær og muskat. Pisk sammen egg, sukker og smør. Tilsett gresskarpuré, kaffefløte og vanilje. Ha fyllet i paiskallet og stek gresskarpaien i ca 30 minutter eller til fyllet kjennes fast.

6. Server paien lun eller avkjølt med vispet krem til.

oppskrift fra tine.no

#oppskrift #gresskarpai #pumpkinpie #halloween 

  • Post author:
  • Post category:mat
  • Post comments:4 Comments

This Post Has 4 Comments

  1. jiiji

    Kamilla Haaland: det var kjempe godt, men ikke noe i nærheten av hva jeg trodde det skulle være

  2. jiiji

    fambjerke: nei, det var grunnen til at jeg måtte lage det. jeg måtte jo smake det en eller annen gang.

Leave a Reply