Ferdiglaget paibunn:
Eller lag egen hjemmelaget paibunn
200ghvetemel
- 150gTINE Ekte Smør
- 2ssvann
Fyll til gresskarpai
6sshvetemel
- ½tsbakepulver
- ½tssalt
- 1tsmaltkanel
- 1tsmaltallehånde
- ½tsmaltingefær
- ½tsmaltmuskat
- 2 egg
- 1½dlsukker
- 2sssmeltetTINE Ekte Smør
- 400ggresskar
- 3dlTINE Kaffefløte
- 2tsvaniljesukker
Tilbehør
1begerTINE Lett Dessertfløte
Paibunn
1 Ha alle ingrediensene til paibunnen i en foodprosessor og kjør til en fast deig. La paideigen ligge i kjøleskapet i ca 30 minutter før du kjevler den ut.
2 Finn fram en paiform og forvarm stekeovnen til 200 °C.
Fyll til gresskarpai
3 Mens paideigen ligger kaldt, damper du gresskarkjøttet til det blir mørt. Bruk en dampkjele eller kok det i vann i 15-20 minutter. Sil av overflødig vann og sett kjøttet til avkjøling. Mos deretter kjøttet for hånd eller i en foodprosessor, slik at det blir til en fin gresskarpuré
Steke paibunnen
4. Kjevle eller trykk deigen ut i en smurt paiform. Prikk med en gaffel. Forstek paiskallet i ca. 10 minutter (hvis du bruker Nå Paibunn trenger du ikke forsteke deigen). Sett ned varmen til 180 °C.
Videre om paifyllet
5. Bland sammen mel, bakepulver, salt, kanel, allehånde, ingefær og muskat. Pisk sammen egg, sukker og smør. Tilsett gresskarpuré, kaffefløte og vanilje. Ha fyllet i paiskallet og stek gresskarpaien i ca 30 minutter eller til fyllet kjennes fast.
6. Server paien lun eller avkjølt med vispet krem til.
oppskrift fra tine.no
#oppskrift #gresskarpai #pumpkinpie #halloween
dette så snacks ut!
Kamilla Haaland: det var kjempe godt, men ikke noe i nærheten av hva jeg trodde det skulle være
nammenam! Har ikke smakt det jeg
fambjerke: nei, det var grunnen til at jeg måtte lage det. jeg måtte jo smake det en eller annen gang.