kandiserte epler

oppskrift fra frukt.no

Ingredienser

  • 8 stk eple
  • 270 g sukker (3 dl)
  • 1 ½ dl vann
  • 1 ss glukose (kjøpes på apoteket)
  • 8 stk trepinne

Fremgangsmåte

Vask eplene og fjern stilken. Stikk trepinnene igjennom eplene.

 Sukker, vann og glukosen has over i en kjele som varmes langsomt opp ved svak varme. Rør til sukkeret er oppløst og la det deretter få et godt oppkok. Test om kandislaken er ferdig ved å stikke en pinne ned i laken, hold denne under kaldt vann. Om det stivner og blir hardt og klart, så er laken ferdig. Om ikke laken stivner, må den kokes litt lenger.

 Eplene dyppes i den varme kandislaken. Drei eplene hele tiden til de ikke drypper mer. Sett eplene på et oljepenslet bakepapir til alt er kaldt og har stivnet.


#oppskrift 

  • Post author:
  • Post category:mat
  • Post comments:3 Comments

This Post Has 3 Comments

  1. jiiji

    vilblifrisk: de var mye smartere før, legg litt sukker på utsiden av noe sunt og kall det godteri.

Leave a Reply