oppskrift fra frukt.no
Ingredienser
- 8 stk eple
- 270 g sukker (3 dl)
- 1 ½ dl vann
- 1 ss glukose (kjøpes på apoteket)
- 8 stk trepinne
Fremgangsmåte
Vask eplene og fjern stilken. Stikk trepinnene igjennom eplene.
Sukker, vann og glukosen has over i en kjele som varmes langsomt opp ved svak varme. Rør til sukkeret er oppløst og la det deretter få et godt oppkok. Test om kandislaken er ferdig ved å stikke en pinne ned i laken, hold denne under kaldt vann. Om det stivner og blir hardt og klart, så er laken ferdig. Om ikke laken stivner, må den kokes litt lenger.
Eplene dyppes i den varme kandislaken. Drei eplene hele tiden til de ikke drypper mer. Sett eplene på et oljepenslet bakepapir til alt er kaldt og har stivnet.
#oppskrift
Så spennende 🙂
Gammeldags godteri 🙂 Så koselig!
vilblifrisk: de var mye smartere før, legg litt sukker på utsiden av noe sunt og kall det godteri.